Izvor:
25.02.2018 u 16:35
0

POZNATI MILIJARDER NAJAVIO: Do 2021. prvi hotel u svemiru!

Moduli na naduvavanje biće lansirani do 2021. kako bi se spojili u novu svemirsku stanicu

Američki hotelski magnat Robert Bigelou najavio je pravljenje hotela u svemiru koji će biti sastavljen iz modula na naduvavanje.

Prvi testovi izvršeni na Međunarodnoj svemriskoj stanici (ISS) bili su uspeši i u njegovoj kompaniji „Bigelou aero-spejs“ najavili su lansiranje modula do 2021. godine.

Na stanici u svemiru trenutno se nalazi modul za testiranje koji je postavljen 2016. i uskoro se očekuje slanje još dva modula B330 koji su dizajnirani kao samoodržive trajne strukture.

– Plan je da se ovi moduli spoje kako bi formirali veći kompleks – rekao je Robert Bigelou.

Milijarder planira izgradnju prve privatne svemirske stanice. Ovi moduli su laganiji i jeftiniji za održavanje od metalnih, od kojih je napravljena Međunarodna svemirska stanica.

Svemirski hotel, kako su ga nazvali mediji, dobio je naziv „Olimpus“ i biće dva i po puta veći od ISS. CNBC prenosi da će za njegovo lansiranje biti potrebna raketa koja može da ponese teret težak između 75 i 80 tona.

– Prvo moramo da vidimo koliko će biti interesovanje. Verujemo da ima mnogo potencijala za slanje turista u svemir – dodao je Bigelou.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter