Izvor:
06.03.2018 u 19:09
0

SAT ZA MERENJE STARENJA: Veštačkom inteligencijom protiv bora!

Stručnjaci za veštačku inteligenciju Univerziteta Džons Hopkins u Baltimoru osnovali su kompaniju "Insilico Medicine", koja navodno omogućava da na osnovu analize krvi i svojevrsne kompjuterske analize otkrijemo šta treba da uradimo kako bismo usporili starenje.

Na sajtu "Young AI" kompanija nudi mogućnost zdravstvenog pregleda, kod koga godine života (hronološka starost) ne igra nikakvu ulogu.

Algoritam koji su razvili izračunava pravu "biološku starost", navodno veoma precizno. Analizira koji su delovi tela prerano ostarili i na kraju daje individualne savete za usporavanje procesa.

Naučnici veruju da tkiva i organi ponekad stare potpuno različitim brzinama. Oni nastoje da pronađu najslabiji "satni mehanizam" u organizmu, koji nazivaju "Aging Clock" (Sat za merenje starenja).

Baza podataka na koje se oslanja veštačka inteligencija dobijena je na osnovu analize krvi 130.000 ljudi iz različitih krajeva sveta. Saveti se odnose na ishranu, fizičku aktivnost i odgovarajući izbor dodataka u ishrani.

– Želimo da korisnici, na osnovu analize, preduzmu mere kako bi maksimalno produžili život – objašnjava osnivač Aleks Zavoronkov za magazin "Forbs".

Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter