Izvor:
15.03.2018 u 13:42
0

POKLAPANJE ILI MISTERIJA, ALI SVEMIR JE REKAO SVOJE: Dan u kome je umro krije neverovatnu simboliku!

Jedan od najvećih naučnika u savremenoj istoriji Stiven Hoking umro je na Svetski dan broja "pi" koji se slavi, ne bez razloga, na dan rođenja još jednog velikog naučnika, Alberta Ajnštajna.

Neverovatna simbolika se poklopila u danu smrti Stivena Hokinga – umro je na isti da koji se slavi kao rođendan Alberta Ajnštajna, ali i kao Međunarodni dan broja "pi". Moglo bi se reći da je svemir odlučio da poveže dvojicu velikih naučnika – na dan kada je jedan došao, drugi je otišao.

Zanimljivo je i da je Ajnštajn umro sa 76 godina.

Stiven Hoking je preminuo 14. 3. u 76. godini, a na taj dan, 14. 3. je rođen Albert Ajnštajn, koji nas je napustio isto u 76. godini. Taj dan je posvećen broju "pi", jednom od najmisterioznijih brojeva matematike, a čija vrednost se zaokružuje na 3,14, iako ima beskrajan niz cifara.

Zanimljivo je i to da je Stiven Hoking istraživao crne rupe (krug) u svemiru, a broj "pi" se u matematici koristi za obeležavanje odnosa obima kruga i njegovog prečnika. Broj "pi" kao verovatno nijedan drugi broj nije izazvao toliku pažnju javnosti.

Osnovna stvar koju znamo o crnim rupama je da ono što uđe u njih – više ne izlazi napolje. Barem ne na istome mestu gdje je i ušlo. Stiven Hoking je govortio da bi ljudi mogli izaći iz crne rupe, samo ne nazad u svoj svemir.

– Rupa bi trebala biti velika, a ako se rotira mogla bi imati prolaz u drugi svemir. Ali se ne bi mogli vratiti u naš. Tako da, iako mi se sviđaju svemirski letovi, to baš i ne bih probao – rekao je Hoking.

Izvor: Happy/Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter