Izvor:
21.03.2018 u 15:02
0

SAMO U SRBIJI: Na aukciji deo stolice sa nereda na „Maksimiru“!

Navijač Crvene zvezde, na aukciji putem interneta, prodaje deo stolice sa čuvene utakmice između zagrebačkog Dinama i Crvene zvezde 1990. godine kada su se desili veliki neredi na stadionu Maksimir.

Sa meča, koji mnogi označavaju kao definitivan kraj SFR Jugoslavije, građanin iz Subotice poneo je rekvizit za koji kaže da mu je spasao sačuvao život 13. maja 1990. godine u velikom sukobu sa pristalicama Dinama.

Baš tom stolicom se pomenuti navijač Zvezde branio od kamenica hrvatskih navijača i sada je odlučio da je proda za 24.000 dinara.

"Tog dana 13.05.1990. godine, još kao pitomac Vojne gimnazije u Zagrebu, otišao sam sa drugarima na "sever" nekoliko sati pre početka utakmice. Prvo je preleteo sladoled ka nama od strane navijača Dinama koji su bili smešteni takođe na severnoj tribini, ali iznad nas i odvojeni nekakvim limenim pločama. Preletela je i plasticna flaša, tamo i nazad. "Delije" su počele da lupaju po onim limenim pločama, a one su postepeno popuštale. Grupa navijača Dinama je nekako uspela da napusti taj deo tribine iznad nas i mi smo ovladali celom severnom tribinom", navodi u opisu izvesni Miodrag svoj rekvizit na aukciji sajta "Kupujem-prodajem".

Dalje opisuje da je, nakon što je revolitran gađanjem kamenica na navijače Zvezde sa "istoka" i "zapada", od adrenalina počeo da kida sedišta zajedno sa "kolegama".

"To smo radili malo iz obesti, ali i da se zaštitimo od kamenja kojim su nas gađali. U svom tom metežu napustili smo Maksimir, prvo dok se nije otključala kapija zaklanjajući se iza povećeg drveta nas dvadesetak (lično braneći se ovim sedištem od kamenica koje su i dalje padale sa zapadne tribine), a nakon toga i od navijača Dinama koji su ostali van stadiona. Sedište je prokrijumčareno ispod jakne do sobe, pa nakon toga i do kuće mojih roditelja. Sve ove godine je putovalo gde god da sam službovao (Priština, Niš, Užice, Apatin i sada je u Subotici) kao draga uspomena… Verujem da je jedino sa tog dogadaja", zaključuje Subotičanin.

tanjug.rs
Foto: wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter