Izvor:
25.03.2018 u 03:27
0

RELAKSIRA TELO: Pletenje je kao joga za mozak!

Klot, frket, klot, frket… Pletenje je hobi koji vole žene širom sveta, a neurolozi su ga proglasili novom jogom za mozak.

Tokom istraživanja u kojem je učestvovalo više od 4.000 pletilja dokazano je da se, dok pletu, kod njih javlja osećaj mira i sreće.

Relaksacija i otklanjanje stresa su ono što su rekli da osećaju svi koji se bave ovim hobijem. A nauka se potpuno slaže s njima i dokazuje da se, ako pletete barem tri puta sedmično, nivo stresa znatno smanjuje. Pletenje pomaže ženama u starijem dobu da ostanu prisebne i spasava ih od nemira jer pozitivno utiče na depresiju i anksioznost.

KORISTI OD PLETENJA:

– poboljšava se mentalno zdravlje

– postiže se bolja koncentracija

– razvija se kreativnost

– poboljšava se pamćenje

– dolazi do smirenosti

– raste osećaj samouverenosti

– razvijaju se motoričke sposobnosti

– razvijaju se strpljenje i istrajnost

– mozak radi mnogo brže

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter