Izvor:
21.04.2018 u 17:14
0

MALE NAPASTI: Trikovi sa kojima ćete oterati mrave iz kuće!

Svi smo bar jednom imali problem sa ovim malim podstanarima.

Dođu u našu kuću, namnože se, i čini nam se da nikako ne možemo da izađemo sa njima na kraj. A koliko se samo iznervirate kada ostavite zrnce nečeg slatkog bilo gde u kuhinji! Za pola sata, to mesto je potpuno prekriveno mravima.

Dođe vam da sve držite u frižideru. Mada, pitate se da li je hrana i tamo bezbedna! Pokušavamo sve i svašta, zovemo stručnjake za dezinsekciju. Rezultat – kuća je naprskana nekakvim otrovima a mali podstanari, živi, zdravi, kao da se ništa nije desilo!

Došlo je proleće i eto ih opet! Ovog puta, nemojte prskati svoj dom otrovima, probajte da ih se rešite na prirodniji način. Evo nekoliko saveta kako da to uradite. CIMET – Mravi ne vole miris cimeta i beže od njega.

Pospite cimet u prahu po mestima na kojima se pojavljuju, kao i na njihovoj ,,tranzitnoj ruti.” Kada shvate da je cela kuća ,,okađena” cimetom, pobeći će napolje. Ili možda kod komšije.

NANA – Mravi beže od mirisa nane. Stavite vrećice čaja od nane na mesta gde mravi obično ulaze, to će ih držati dalje od vašeg doma.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter