Izvor:
03.08.2016 u 23:28
0

NOVA TURISTIČKA ATRAKCIJA: Stakleni most oko litice (VIDEO)

Najnoviji kineski most od stakla "Nebeska avenija", na planini Tijanmen, izgrađen je oko litice i na svakih 100 metara hoda posetioce očekuje zavoj, što je fantastična prilika za fotografisanje. Most je za posetioce otvoren u ponedeljak, a sagrađen je u sklopu Nacionalnog parka Džanđijaj.

Most je napravljen od izdržljivog stakla koje posetiocima pruža utisak da hodaju po nebu. Njegova širina je 1,6 metara, a na celoj dužini ima 99 zavoja pa podseća na ogromnu zmiju zbog čega je još poznat kao "Navoji zmaja", prenosi CNN.

Prema navodima, većina turista koja je prošetala ovim neobičnim mostom i pokušala da uživa u pogledu na prelepe planinske predele, bojažljivo je hodala izbegavajući da stanu na staklo, već su se držali čvršćih delova mosta i litice. Ipak, bilo je i onih hrabrijih koji su pozirali, u ležećem i sedećem položaju, što je činilo prizor kao da lebde u vazduhu. Inače, ovo je treći stakleni objekat ovog tipa u skloput Nacionalnog parka.

Kada je otvoren prvi najduži most od stakla na svetu, Kinezi su pozvali građane da dođu i gledaju demonstraciju pokušaja lomljenja stakla udaranjem budaka ili prelaskom automobila.

Tanjug
Foto: Youtube-Printscreen/TNews

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter