Izvor:
17.05.2018 u 17:19
0

Kakav maler: Oštećena Pikasova slika vredna 70 miliona dolara!

Pikasova slika vredna 70 miliona dolara povučena je sa aukcije koju je trebalo da održi aukcijska kuća Kristi, nakon što je primećeno da su radnici oštetili sliku tokom transporta.

Još se ne zna kolika je šteta naneta slici "Le Marin, or The Sailor", piše Ej-Bi-Si njuz.

Zanimljivo je to da je pripadala bivšem kazino mogulu Stivu Vinu, koji je i ranije imao lošu sreću sa jednom Pikasovom slikom.

Vin je 2006. godine svojim laktom probio Pikasovu "Le Reve", dok ju je pokazivao svojim prijateljima u Las Vegasu, piše Blumberg.

Ipak, ta nezgoda imala je srećan kraj, s obzirom na to da je vrednost slike bila procenjena na 139 miliona dolara, a da je posle restauracije prodata za 155 miliona.

S druge strane, ova godina nije tako sjajna za Vina, s obzirom na to da je dao ostavku na mesto izvršnog direktora kompanije Vin rizorts usled optužbi o seksualnom zlostavljanju.

b92.net
Foto: wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter