Izvor:
15.06.2018 u 07:32
0

POSLEDICE NISU NAIVNE: Pogledajte šta se zaista dešava sa stopalom ako svaki dan nosite visoke štikle!

Ako cipele sa visokim štiklama nosite povremeno nećete osetiti nikakve posledice, ali ako ih nosite često, posledice neće biti ni malo naivne

Večito pitanje, koje muči skoro sve dame je da li su visoke potpetice zaista toliko opasne kao što se o tome priča? Ako cipele sa visokim štiklama nosite povremeno, nećete osetiti nikakve posledice. Međutim, ako uopšte ne nosite ravnu obuću, vaša stopala se mogu deformisati, ali ne samo ona već i kosti karlice i kičma.

U ravnim cipelama, telo ravnomerno raspoređuje telesnu masu na stopala, tako da čitavo stopalo trpi isti pritisak tela. Ako nosite cipele sa visokim štiklama, težište pritiska se pomera na prednji deo stopala, čime ono trpi i do 76 procenata više pritiska. Što znači da se masa tela ne raspoređuje jednako.

Takav položaj tela izaziva bol u mišićima nogu, a tokom dužeg vremena može i da izazove skraćivanje tetiva u predelu peta. Zbog toga se kosti karlice deformišu, a kičma se povija unapred. Osim toga, i položaj nožnih prstiju se deformiše.

Izvor: Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter