Izvor:
11.07.2018 u 10:01
0

Ovo sigurno niste znali: EVO KAKO JE NIKOLA TESLA GOVORIO O ŽENAMA!

Međutim, dalje je rekao: "Sada je nežna žena blagog glasa kakvu sam obožavao praktično nestala".

"Na njeno mesto je došla žena koja misli da je njen glavni uspeh u životu da se što više izjednači s muškarcem – odevanjem, glasom i postupcima, u sportovima i dostignućima svake vrste", naveo je Tesla.

Govoreći o tome da žene postaju jače od muškaraca, dodao je i da je svet iskusio mnoge tragedije, ali da je po njegovom mišljenju najveća od svih "sadašnje ekonomsko stanje, u kojem se žene nadmeću sa muškarcima".

U mnogim slučajevima, nastavio je, one zaista i u spevaju u tome i zauzimaju njihova mesta u raznim profesijama i industriji.

"Ova rastuća tendencija žena da bace muškost u zapećak predstavlja znak propadanja civilizacije", ukazao je.

Prema njegovim rečima, sva velika dostignuća muškarca do sada bila su nadahnuta njegovom ljubavlju i posvećenošću ženi.

"Muškarac je bio nadahnut za velike stvari jer je neka žena verovala u njega, jer je želeo da zasluži njeno divljenje i poštovanje. Zato se borio za nju i stalno iznova rizikovao svoj život", rekao je tada Tesla i dodao da je sama žena zapravo žrtva jer u njenom životu nema zadovoljstva.

A svega toga nema, poručio je, jer žena misli da je žrtva, a ne pobednik.

Smatra i da je žena mnogo ambicioznija neretko i preko svojih sposobnosti. Tesla je radni vek proveo u Americi, ali je održavao čvrste veze sa srpskim intelektualcima. Laza Kostić bio je jedan od njih.

U dokumentarcu o Kostiću, pominje se ukratko i da je njegova želja bila da ga oženi Lenkom Dunđerski, najlepšom i najbogatijom devojkom tog vremena.

Pojedini izvori govore da je zapravo Laza Kostić bio zaljubljen u Lenku, a da je hteo da je otera Tesli zagrljaj kako bi je, zbog njihove zabranjene ljubavi, zauvek udaljio od sebe.

Izvori navode da su se Laza Kostić i Nikola Tesla jedno vreme dopisivali na temu njegove ženidbe Lenkom, a o tome su razgovarali i pri jednom susretu u Pešti.

Ipak, Tesla je odbio ženidbu i poručio Kostiću da "sveća ne može da gori na dva kraja", te da se on odavno venčao sa naukom.

Inače, juče je obeleženo 162 godine od Teslinog rođenja, naučnika i inovatora o kojem se i danas vodi rasprava čiji je on zapravo naučnik – srpski ili hrvatski. Svetski, svakako jeste.

b92.net
Foto: wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter