Izvor:
20.07.2018 u 20:40
0

VRLO MALO VAM TREBA: Naučite da budete srećni, to je stvar izbora!

Teško je baš cijelu godinu proživjeti bez stresa. Međutim, uprkos svim preprekama mnogi su optimisti i nadaju se kako će im sljedeća godina biti bolja. Nego, to uveliko zavisi od nas.

Stručnjaci kažu da je sreća naš izbor i da ne zavisii samo od spoljnjih uticaja. Odlukom da budemo srećniji možemo u svoj život unijeti neke pozitivne vibracije. Priznajte, je li zaista vaš krajnji domet upis u teretanu?

1. Izlazite

Istraživanja pokazuju da izlasci smanjuju stres, povećavaju nivo serotonina i podižu raspoloženje.

2. Družite se s djecom

Ukoliko nemate svoju djecu, družite se s nećacima, djecom svojih prijatelja ili susjeda. Malena djeca imaju najbolje poglede na život.

3. Meditirajte

Brojna istraživanja pokazuju da meditiranje može doprinijeti pozitivnom stavu i sreću. Osim toga, dobro je i za snižavanje krvnog pritiska.

4. Nabavite kućnog ljubimca

Dokazano je da su vlasnici kućnih ljubimaca sretniji i pod manjim stresom.

5. Recite ‘hvala’

Zahvalnost može pomoći da se usredsredite na pozitivne aspekte u svom životu. Zahvalite onome ko vam je drag samo zato što postoji u vašem životu.

6. Čitajte knjige

Osim nekonvencionalnih zdravstvenih beneficija, dobra knjiga vas može ‘odvesti’ na neko drugo, pozitivno mjesto.

7. Plešite i pjevajte

Jeste li primijetili kako vam raspoloženje raste čim čujete taktove svoje omiljene pjesme? To nije slučajnost. Istraživanja su pokazala kako vam ples i pjevanje u trenutku mogu podići raspoloženje.

Besno pile
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter