Izvor: tanjug
08.08.2021 u 20:22
0

FRANCUZI ODAHNULI: Vlada malo ublažila restriktivne mere

 Uoči stupanja na snagu novih zakonskih mera i obavezne zdravstveno-sanitarne propusnice za građane Francuske, ministar zdravlja Olivije Veran najavio je danas da će sertifikat o negativnom rezultatu testa na korona virus za nevakcinisane važiti 72 umesto 48 sati kako je ranije najavljivano.

U današnjem intervjuu za dnevnik Parizijen, Veran je potvrdio još jedno ublažavanje koje predviđa mogućnost da se građani samotestiraju pod nadzorom zdravstvenog radnika, uz napomenu da će i taj rezultat biti validan 72 sata. 

VAŽNO:

DRAMA NAŠIH TURISTA NA EVIJI! Evakuisano 200 srpskih turista-noć proveli na trajektima! (VIDEO)

KORONA PRESEK: Najnoviji podaci o epidemiološkoj situaciji u Srbiji

PREDSEDNIK SRBIJE IZDAO HITNO NAREĐENJE: Šalje se pomoć Grcima u gašenju požara!

POŽAR U VINČI: Vatrogascima će trebati čak nekoliko dana da ugase vatru!

Propusnica se neće tražiti za posete lekaru opšte prakse, podsetio je ministar Veran i potvrdio da nove mere kontrole ni u kom slučaju ne smeju da budu prepreka za pristup medicinskoj nezi.

Ljudi koji imaju medicinsku kontraindikaciju na vakcinaciju takođe nisu u obavezi da imaju zdravstveno-sanitarne propusnice.

Demonstranti su i danas, četvrti vikend za redom izašli na ulice širom Francuske kako bi se usprotivili uvođenju zdravstveno-sanitarne propusnice za koronavirus koja je potrebna za ulazak u kafiće i za putovanja međugradskim vozvima.

Nova pravila koja se uvode na zahtev predsednika Emanuela Makrona obavezuju građane da poseduju zdravstveno-sanitarne propusnice koje potvrđuju da su ili potpuno vakcinisani protiv kovid-19, ili imaju negativan rezultat na korona-test su preležali kovid-19, a kako bi im bilo dopušteno da obavljaju normalne aktivnosti u javnom prostoru. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter