Izvor: Novosti
27.08.2021 u 15:49
0

Siniša Mali: POVEĆAVA SE NEOPOREZIVI DEO ZARADE!

– Povećava se neoporezivi deo zarade sa 18.300 na 19.300 dinara, i smanjuju se doprinosi za PIO fond na teret poslodavca za dodatnih 0.5 odsto.

Ovo je nakon sastanka rekao Socioekonomskog saveta koji je održan danas saopštio ministar finansija Siniša Mali.

VAŽNO: 

MINISTAR KRKOBABIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Puna podrška predsednika da svi dobiju krov nad glavom i da naselimo nenaseljene predele!

ŠEŠELJ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Paradoksalno je da Todosijević bude osuđen zato što je rekao istinu o Račku!

GORUĆA TEMA U “ DOBRO JUTRO SRBIJO“: Šta propagira lažna elita u Srbiji! Koja je dužnost pravih umetnika!

Ministar je rekao da je ovo samo nastavak produktivnih razgovora koje Ministarstvo finansija vodi sa predstavnicima poslodavaca i sindikata, i da je cilj tih sastanaka uspostavljanje socijalnog dijaloga i što veće minimalne zarade.

– Danas je Ministarstvo finansija izašlo sa predlogom da se minimalna cena rada za 2022. godinu poveća za 9.4 odsto, dakle sa postojećih 32.000 dinara na preko 35.000 dinara, tačnije 35.012 dinara. Dakle približavamo se toj granici od 300 evra za minimalnu zaradu – rekao je ministar.

Ministar Mali je podsetio da je 2010. godine minimalna zarada u našoj zemlji bila 15.700 dinara, i da je današnji predlog zarade koji je iznelo ministarstvo duplo veći u odnosu na taj period.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter