Izvor: Novosti
01.11.2021 u 12:29
0

PREDSEDNICA PREDSTAVNIČKOG DOMA KIPRA ANITA DIMITRIJU: Kipar će uvek biti uz Srbiju!

Predsednica Predstavničkog doma Kipra Anita Dimitriju, posle sastanka sa predsednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem, poslala je srpskom narodu poruku da će Kipar uvek biti uz Srbiju.

– Želim da vas uverim da će Kipar biti uvek uz Srbiju – rekla je Dimitriju u Skupštini Srbije i ocenila da postoje izuzetni odnosi između dve zemlje koji se, kako kaže, dalje moraju unapređivati.

Navodeći da su joj prve posete po izboru na tu funkciju bile posete Grčkoj i Srbiji, Dimitriju je navela da su upravo te dve zemlje najveći prijatelji Kipra, posebno Srbija kojoj je jasna borba koju Kipar vodi, jer je, kako kaže, vodi i sama.

PROČITAJTE JOŠPREDSEDNIK VUČIĆ U GLAZGOVU: Srdačan susret sa Džonsonom i Guterešom! (VIDEO)

 – Moramo otvoriti nove perspektive u razvoju naših odnosa i da razvijemo još bolje izuzetne odnose koji već postoje između naših zemalja, da unapredimo međuparlamentarnu i diplomatsku komunikaciju i da ojačamo naš glas i delujemo zajedno u cilju zaštite međunarodnih prava – rekla je ona novinarima u Skupštini Srbije.

Dačić je kazao da je Kipar najveći prijatelj Srbije u Evropi, navodeći da je ta zemlja uvek bila na našoj strani i imala razumevanja za probleme sa kojima se suočavamo u odbrani suvereniteta, kao što je, kaže, i Srbija imala razumevanja za kiparski problem.

Dačić je istakao da Beograd želi da unapređuje bilateralne odnose, te da prijateljstvo treba negovati bez obzira koliko se ono podrazumeva.

PROČITAJTE JOŠVUČIĆ NA VAŽNIM SASTANCIMA U GLAZGOVU: Dobra prilika za razgovore o klimatskim promenama, ali i budućoj saradnji (FOTO)

 – Mi često imamo više kontakata sa zemljama koje nas ne razumeju nego sa onima koje nas podržavaju, zato je važno da nastavimo saradnju – poručio je Dačić.

On je primetio da je Kipar uvek bio uz Srbiju i da se, između ostalog, u daljem razvoju odnosa može unaprediti i spoljnotrgovinska razmena koja sada iznosi oko 60 miliona evra.

Dačić je preneo novinarima da će predsednica Dimitriju zakazati trojni sastanak predstavnika parlamenata Kipra, Srbije i Grčke, dodajući da se raduje daljem razvoju odnosa. Dačić je najavio da će se Dimitriju sutra obratiti poslanicima u Skupštini Srbije na posebnoj sednici na čemu je Dimitriju izrazila zahvalnost.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter