Izvor: Happy BSC
01.11.2021 u 21:19
0

POČELA JE „ĆIRILICA“! MATIJAŠEVIĆ: Eskobar nije doveo Dodika na vlast!

Počela je „Ćirilica“. 

–  Izgleda da se sprema velika preraspodela, veliko spremanje na Balkanu.  Vratili su se ljudi koji su diplomatsku karijeru napravili na našoj nesreći. Neki su povučeni iz penzije, neki  su aktivni . Sad se ponovo pravi gradacija da li Amerika ima poverenje u neku vladu u Beogradu, u Podgorici , u Skoplju, u Sarajevu. Vidimo pao je Zaev, nema šta nije uradio što su tražili od njega. Promenio je ime zemlji, proglasio je i albanski jezik kao zvanični uSevernoj Makedoniji. Izgleda da to nije bilo dovoljno te je on podneo ostavku i na mesto premijera i šefa stranke. Ne znamo šta će biti ako Kurti izgubi Prištinu, kao što je Zaev izgubio Skoplje, Ohrid, Bitolj… Ne znamo šta se sprema u Republici Srpskoj. Pred kakavim pritiscima je Republika Srpska?-pitao je Milomir Marić. 

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ SE OBRATIO IZ GLAZGOVA: Tema klimatskih promena – energetika postaje ključno pitanje!

Darko Matijašević je odgovorio:

-Očigledno da je taj odnos takav, gledamo  Republiku Srpsku i Srbiju kao spojene poslove što je konstanta od devedesetih. Dodik je državnik koji je imao svoj politički razvoj, svoju evoluciju i vidljivu promenu. Srpsko jedinstvo je od velikog značaja i zatopostoje enormni pritisci da se to jedinstvo Srbije i Republike Srpske razbije.  istovremeno postoje enormni pritisci da se to jedinstvo Jasna je pozicija mnogih širih interesa. Ovo je jedan od najtežih perioda posle rata za Republiku Srpsku, ali i za Milorada Dodika. Sankcije su moguće. Republika Srpska je veliko postignuće. Taj srpski otpor je opstao. Na sceni je jedan hibridni rat. To nije ništa novo. U Republici Srspskoj  se pokušao napraviti razdor između opozicije i pozicije kako bi se smanjila moć Dodika. Tako je trenutno i u Srbiji. 

O Izetbegovićevom navodnom dolasku u Beograd  i sastanku sa Vučićem, Matijašević je rekao: 

-To je stara metodologija, sin prati stope svoga oca. Vi znate da je 91. godine Alija imao dogovor sa Miloševićem. Tada se pregovaralo o prekidu rata, a Alija je odbio planove Miloševića i rekao „sačekaj još malo, moram da vidim sa mojima“ i tako je produžio agoniju stradanja za još  dve nedelje. Nije imao predrasuda da to učini. Bakir Izetbegović kupuje vreme. On zna da treba da postigne koheziju unutar tog patriotskog bloka. To je vrlo opasno. 

PROČITAJTE JOŠ: DAČIĆ i BOCAN HARČENKO o parlamentarnoj saradnji SRBIJE i RUSIJE

O kriminalizaciji Dodika

– Na snazi je jedna velika destabilizacija. Dodik je kriminalizovan kao i Vučić. Iste stvari se dešavaju u Srbiji i Republici Srpskoj. Postoji mogućnoszt da i sam Dodik bude u opasnosti po život. 

-Eskobar precenjuje sebe. On je bio mladi diplomata. Nije bio kreator ni mislilac, bio je jedan agent ili operativac. Dodik je doveden od ključnih političkih faktora u Republici Srpskoj uz konsultaciju sa svim snagama koje su tada činile i odbranu i bezbednosne snage. On nije mogao da postavi Dodika na vlast. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter