Izvor: Blic.rs
16.12.2020 u 17:38
0

DEDA MRAZ POSETIO DOM ZA STARE I UMESTO POKLONA DONEO IM KORONU: Zarazio čak 118 OSOBA

Dobrovoljac koji se maskirao u Deda Mraza da bi uneo malo radosti među stanare doma za stare u Belgiji proglašen je „superprenosiocem“ nakon što je nehotice zarazio 118 osoba kovidom-19.

Kako prenosi „Dejli mejl“, neimenovani muškarac posetio je dom „Hemelrajk“ u gradu Molu (provincija Antverpen) da bi zabavio 150 stanara i osoblje, ne znajući da je zaražen.

Druženje s „Deda Mrazom“ je lepo proteklo, ali se dobrovoljac samo tri dana kasnije razboleo. Test je pokazao da je pozitivan na korona virus.

Iako je u domu obavezno nošenje maski, fotografije pokazuju da se nisu svi pridržavali mera i da su Deda Mraz i njegovi pomoćnici stajali veoma blizu starih ljudi. Na kraju su zaraženi 20 članova osoblja i 98 stanara, od kojih je jedan zbog otežanog disanja priključen na kiseonik. Na sreću, ostali su imali samo blage simptome.

– Imali su najbolje namere, ali je krenulo po zlu. To je crni dan za dom i veliko psihičko opterećenje za čoveka koji je glumio Deda Mraza, organizatore i osoblje doma- rekao je gradonačelnik Mola Vim Kajers za belgijsku medijsku kompaniju VRT Njuz.

– Prvo su rekli da su poštovali pravila, a onda dobijete fotografije od porodica stanara na kojima se vidi da nije bilo tako – dodao je on.

Santa Claus has left 75 care home residents and staff infected with Covid-19

Posted by Daily Mail on Понедељак, 14. децембар 2020.

Njegova administracija je opisala dom kao „potpuno neodgovornu organizaciju

– Tim je šokiran onim što se desilo, ali ih to motiviše da još jednom eliminišu virus – rekao je portparol kompanije „Amonea“, koja upravlja domom.

Međutim, jedan od glavnih belgijskih virusologa izrazio je sumnju da je samo jedan čovek mogao da zarazi toliko ljudi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

 

– Čak i za superprenosioca, ovo je previše infekcija odjednom – rekao je Mark van Ranst.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter