Izvor: Tanjug
16.12.2020 u 18:12
0

EU 27 dale „zeleno svetlo“ za zaključke o Zapadnom Balkanu

Ambasadori zemalja članica EU na današšnjem sastanku u Briselu postigli su konsenzus oko nacrta zaključaka Saveta EU o prošširenju i procesu stabilizacije i pridružživanja Zapadnog Balkana.

Godišnji zaključci ministara EU o Zapadnom Balkanu biće usvojeni pisanom procedurom do sutra.

Zemlje članice EU u svojim zaključcima za 2020. godinu pozdravile su ukupan napredak Srbije u pregovorima o pristupanju EU, postignuto u oblasti ekonomije i saradnje u regionu, ali i naglasile da je napredak u oblasti vladavine prava i normalizacije odnosa sa Prišštinom i dalje „odlučujući za brzinu napredovanja Srbije na putu ka članstvu“.

SAZNAJTE JOŠ

EVO KAKO OBIČAN ČOVEK DA ZNA KO JE LAŽNI A KO PRAVI POLICAJAC

JEZIVA SAOBRAĆAJKA KOD KLADOVA: U sudaru 3 vozila povređeno 6 osoba

HOROR U NOVOM SADU: Dušan ispalio metak i ubio svoju suprugu, a zatim pokušao da presudi i sebi

ČAMAC DUH FILOVAN KOKAINOM Rekordna zaplena od 649 kilograma droge

PISALA MOLBU I PREDSEDNIKU: UKRAO 2 čokoladice, sada mu preti 10 godina zatvora

Zaklujčci Saveta EU do sada su bili blokirani od strane Bugarske koja je prvenstveno stavila veto na preogovarčki okvir za Severnu Makedoniju.

U danas odobrenom nacrtu zaključaka nalazi se deo koji se odnosi na „implementaciju sporazuma“ o dobrousedskim odnosima i saradnji postignutom između Severne Makedonije i Bugarske i poziva na ”zaustavljanje tvrdnji koje su bazirane na pogrešnom tumačenju istorije”.

I pored usvajanja godišnjih zaključaka o Zapadnom Balkanu, pregovarački okoviri iz Severnu Makedoniju i Albaniju ostaju blokirani.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter