Izvor: Tanjug
10.01.2022 u 16:43
0

Za projekat obnove Opšte bolnice još 50 miliona dinara

Za projekat obnove Opšte bolnice u Subotici za ovu godinu grad je izdvojio još 50 miliona dinara, a uz glavnu zgradu i objekte u bolničkom krugu treba da bude uređeno i šest hektara dvorišnog prostora, sa saobraćajnicama, vodovodnom i kanalizacionom mrežom.
Rekonstrukcija Opšte bolnice u Subotici planirana je pre tri godine, ali nije započeta zbog nepotpune projektno-tehničke dokumentacije, a da bi plan obnove glavne zgrade bio konačno završen, u ovogodišnjem budžetu grada opredeljeno je 50 miliona dinara.

Projektanti su morali da ispune nekoliko važnih uslova, da razdvoje stacionarni od ambulantnog dela, kao i svi objekti budu povezani „toplom“ vezom.

Takođe, da hospitalni deo ima dvokrevetne i jednokrevetne sobe s kupatilom, modularnim sistemom podešavanja uz ležaj, i senzorima u podu, odnosno javljačima pada pacijenta.

Kako je preneo portal, gradonačelnik Subotice Stevan Bakić rekao je da je projekat radila projektna kancelarija, te da u njemu nije bio definisan izbor toplotne energije koju će bolnica da koristi, a da je sada to precizirano.

„Projekat je koštao 24 miliona dinara, a iz Kancelarije za javna ulaganja su rekli da je za 16 objekata plus glavna zgrada koja se deli na četiri, to izuzetno malo para. Zato smo ozbiljno pristupili tome. Obezbedili smo još 50 miliona dinara da se otklone svi nedostaci koji postoje u projektu „, rekao je Bakić.

Portal podseća da obnovu Opšte bolnice u Subotici, koja je nedavno proslavila 180 godina postojanja, treba da finansira Kancelarija za javna ulaganja Vlade Republike Srbije, a prema procenama u radove bi trebalo da bude uloženo oko 40 miliona evra. To je duplo više nego što su bile prve procene krajem 2018. godine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter