Izvor: Happy BSC /tanjug
05.02.2022 u 14:20
0

Patrijarh srpski Porfirije podelio je danas u Sabornom hramu Svetog Save na Vračaru 5.000 svetosavskih paketića

Patrijarh srpski Porfirije podelio je danas u Sabornom hramu Svetog Save na Vračaru 5.000 svetosavskih paketića učenicima nižih razreda beogradskih osnovnih škola.

Patrijarh je poručio okupljenoj deci da je Hram Svetog Save hram svih njih i sve dece pravoslavnih, u koji treba da dolaze i kada im je dobro i kada im je loše.

„Ovde svi dolazite kao u vašu kuću, jer to i jeste vaša kuća. To je i mesto u kome se molimo za svu decu sveta, jer sva deca su pođednako važna“, poručio je patrijarh na podeli paketića, u organizaciji Odbora za versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke i Verskog dobrotvornog starateljstva.

„Sveti Sava je najlepše dete u našem narodu i na njega svi hoćemo da se ugledamo. Znajte da kada god iskreno i toplo uputimo molitvu Svetom Savi, on je čuje. Siguran da ko god je pokusao da zna da je Bog čuo molitvu koja je upućena Svetom Savi. Neka ste blagosloveni i neka vas Bog sve čuva“, poželeo je patrijarh mališanima.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić istakao je da smo danas prisustvovali divnom prizoru kada su hiljade beogradske dece primile poklono od patrijarha.

„Pokloni nisu deljeni na sam Dan Svetog Save zbog epidemiološke situacije, mera i jer je patrijarh tada imao kovid, ali ovo je bila prilika da suštinski pokažemo zašto smo ovaj hram pravili. On je namenjen deci i našem narodu i daće Bog da uvek bude tako pun“, rekao je Vesić.

On kaze da je to najbolji odgovor onima, koji u predizborno vreme, pokušavaju da kao svoj program ponude, kako je rekao, rušenje Spomenika Stefanu Nemanji, price o tome kako Sveti Sava nije Srbin, pa čak i, kako je rekao, da treba da se sruši taj hram.

„U Beogradu se nikada nista neće rušiti, već će se graditi. I kao što smo sagradili ovaj hram, a počeli smo 30-tih godina prošlog veka, tako će o graditi i sve drugo. Gradićemo ovde i Patrijaršiju i nastavićemo da gradimo naš Beograd“, poručio je Vesić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter