Izvor: Alo
29.09.2024 u 20:16
0

ODLIČNE VESTI ZA PUTINA: Menja se politička slika Evrope

Projekcije lokalnih medija koje su zasnovane na anketama, sugrerišu da je pro-ruska, anti-imigraciona, krajnje desničarka Slobodarska partija Austrije (FPO) pobedila sa 29,1 odsto glasova, navode američki mediji

FPO je pozivala ne samo na prekid evropske podrške Ukrajini, već i na ukidanje sankcija Rusiji.

POJAVIO SE SNIMAK IZVLAČENJA TELA VOĐE HEZBOLAHA: Leš umotan u beli pokrov

Prema izveštajima, krajnje desničarska partija koju su osnovali bivši nacisti pobedila na izborima u Austriji u nedelju, što bi moglo da preoblikuje politički pejzaž Evrope i time da se trenutna situacija između Rusije i Zapada promeni.

Vladajuća konzervativna stranka OVP, ili Austrijska narodna partija, zauzela je drugo mesto, sa 26,2 odsto glasova, dok je na trećem Socijaldemokratska partija Austrije sa 20,4%.

Pobeda FPO-a je znak da se antiimigrantski i antiislamski stav probio na starom kontinentu, što predstavlja zapanjujući preokret za partiju koja je pala sa vlasti 2019. godine nakon skandala vezanog za korupciju.

Partija nije uspela da pridobije apsolutnu većinu na izborima i kako prenosi En-Bi-Si Njuz, trebaće joj pomoć kako bi se formirala stabilna vlada.

Izgradnja koalicije će biti verovatno teška, usled velikih stranaka koje su prekinule saradnju sa FPO.

Kao i na drugim izborima koji su se održali širom Evrope tokom leta koji su imali neočekivane ishode, Austrija bi mogla da se suoči sa periodom političke neizvesnosti dok se stranke ne saglase oko preuzimanja vlasti.

Čak i ako stranka ne uspe da formira koalicionu vladu, ishod je simbolična pobeda krajnje desnice, navodi En-Bi-Si Njuz.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter