Izvor: BSC Happy
27.01.2023 u 21:07
0

Aleksandar Pavić u emisiji „AKTUELNOSTI“: „Nemci su deo agresije na Rusiju, ovo je nastavak Hitlera i Hitlerove politike“

U emisiji “AKTUELNOSTI” na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 338. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini, o zahtevima ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, šta je sve tražio od naoružanja i šta je sve dobio od Zapada.

U emisiji “AKTUELNOSTI” na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 338. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini, o zahtevima ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, šta je sve tražio od naoružanja i šta je sve dobio od Zapada.

O ovim i ostalim temama povezanim sa sukobom u Ukrajini razgovarali smo sa našim gostima: Draganom Krsmanovićem – pukovnikom, Milovanom Bajagićem – analitičarem i Aleksandarom Pavićem – politikologom.

Aleksandar Pavić je govorio o zahtevima Zelenskog, tenkovima, avionima, raketama dugog dometa i Trampovoj izjavi da će na kraju tu biti i nuklearne bombe.

– Tramp je u pravu. Još jedan dokaz zašto je toj dubokoj liberalnoj neokonzervativnoj državi Americi bilo važno da skloni Trampa. Tramp kaže: „Ja da sam bio predsednik ne bi bilo rata“,  ja se slažem sa time. I Rusi i Srbi su bili za Trampa 2016. godine, većinski. Zato što smo osteli da tu postoji šansa da se stavrno, a ne lažno, resetuje odnos između Amerike i Rusije. On je iskreno želeo da poboljša odnose sa Rusijom. Ne ulazim u to da li je on to hteo zbog toga da odvoji Rusiju od Kine, ali on je to iskreno želeo, da je on o toj stvari govorio unazad 20 godina. Da nema razloga da posle pada berlinskog zida Rusija i Amerika budu neprijatelji. Ali to je bila crvena lampica za duboku državu, za ratne huškače koji su izazvali ovaj rat. Tramp je govorio je da je NATO prevaziđen i apsolutno je bio u pravu, i okrenuo je duboku državu protiv sebe – rekao je Pavić, pa nastavio:

– Nisu našli ni jedan dokaz da ga je Rusija protežirala na bilo koji način. Tramp je razmišljao o američkim interesima, o Americi kao državi, kao narodu, a ne kao uske klike u Vašingtonu, koja sada ubira enormne profite od svega toga, koja uopšte ne preza opd toga. Oni su normalizovali diskurs gde se nuklearni rat spominje kao mogućnost. Antiteza Trampu je Viktorija Nuland koja je svedočila pred Senatom i kako ona govori. To je bio izbor ispred američkog naroda i msilim da je američki narod pokraden i zbog te krađe mi smo na ivici svetskog rata.

„Ukrajini treba oko 1800 tenkova, što je u ovim uslovima prosto nemoguće obezbediti i nerealno očekivati“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY!

Pavić se zatim nadovezao na tenkove koji treba da se isporuče Ukrajini iz Nemačke, i da nisu u pitanju samo tenkovi nego prelazak te neke linije i da mnogi postavljaju pitanje šta je to trebalo Nemcima.

– Ja imam taj pogled jos od devedestih godina. Nemci su počeli ovo što je danas kulminiralo, počeli su preko nas, da sebe rehablituju, oni su od nas pravili naciste, lagali su o nama, da bi ustvari počeli da menjaju teze da bi ispalo kako oni nemaju to trajno obeležje. Oni su morali da izmišljaju naciste, prvo nas, pa Ruse. Ja sam bio u delagiciji Republike Srpske 1996. godine, a ambasador u nemačkoj kontakt grupi sedeo je preko puta mene i počeo je tu nemačku igru, pitao je ko je odgovoran za sva ova razaranja i smrti, ja sam rekao Nemačka, a on je ućutao. Nemci znaju šta rade, oni su se namerno angažovali u agresiji NATO protiv nas 1999. godine kao jedan dalji korak u njihovoj rehabilitaciji jer im je sve vreme bio cilj da nastave tamo gde su stali 1945. godine – istakao je Pavić.

– Rusi su bili u velikoj zabludi. Kad sam išao u Rusiju 2010. godine i tada je vlada zabluda među njima da je došlo do pomirenja, da će Rusi i Nemci biti neka nova osovina. Ja sam im govorio da je Nemačka zemlja pod okupacijom, njima Amerika određuje politiku. Pogledajte kod nas šta su uradili. Čim su se ujedinili, skinuli su masku, odjednom su postali agresivni prema nama, isto će to uraditi i vama ako bude bilo šanse, a oni to sada rade. Svako ko je pratio stvari devedesetih godina mogao je da vidi da Nemačka korak po korak sebe rehabilituje, da od drugih naprave, preko medija, gore nego što su oni bili u Drugom svetskom ratu, da bi oni sada ispali neke demokrate koji pomažu Ukrajini. Oni su deo agresije na Rusiju, ovo je nastavak Hitlera, Hitlerove politike. Nemački krst će biti na nemačkim tenkovima na ruskoj teritoriji – zaključio je Aleksandar Pavić.

 

 

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter