Izvor: BSC HAPPY
25.01.2023 u 21:58
0

Bojan Dimitrijević u emisiji „AKTUELNOSTI“: „Ogromna želja Zapada da UNIŠTI Rusiju, dovešće samo do još veće eskalacije SUKOBA“

U emisiji “AKTUELNOSTI” na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 336. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini. Pored glavne teme koja se tiče Nemačke odluke da pošalje tenkove Leopard Ukrajini, naši gosti govorili su i o napadima sa kojima se Rusija suočava i o njenoj spremnosti da na njih odgovori.

Svedoci smo da sada sa svih strana stižu neke informacije, a isto tako i dezinformacije, pretnje i upozorenja dolaze sa svih strana. Rusija je na udaru mnogih zemalja, naš gost ekonomista prof dr. Bojan Dimitrijević govorio je o tome da je Rusija spremna da odgovori na bilo koji pritisak.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Upozorenja stižu i sa ruske strane, poručili su da Zapad prelazi crvene linije.Čuli smo sa svih strana da Zapad priča samo o tome da se Rusija porazi. Ta želja je toliko jaka da se sve više širi. To zapravo vodi ka širenju rata, to nagoveštava da će ovaj sukob jos dugo trajati i da će Rusija morati da ide do kraja, rekao je Dimitrijević i dodao da Rusija svakako ima snage da odgovori još jače.

– Rusija je rekla ako se desi da se koristi oružje sa osiromašenim uranijom imaće sredstva koja mogu da odgovore na to, i odgovoriće još jače. Najpre treba slušati ono što kaže Medvedev, jer on izražava mišljenje duboke Ruske države, mislim da on nikako ne treba da se podceni. Mislim da NATO i dalje potcenjuje Rusiju, kao što su to i ranije radili. Putin je rekao da sveta neće biti, tj. da će neko biti u paklu neko u raju, to su velika upozorenja, zaključio je on.

Aleksandar Mitić za “AKTUELNOSTI”: „Nemačka će imati ozbiljne POSLEDICE zbog ovakve odluke koja predstvalja neprijateljski akt usmeren ka Rusiji“

– Procene Nemačke su da u Bahmutu dnevno bude ranjeno po 1000 ljudi, a kao što znamo to nije jedino mesto gde se gine, to nam onda govori da su to zastrašujuće cifre kada je reč o gubitku Ukrajinskih vojnika. A Rusija s druge strane nastavlja mobilizaciju, prešli su sada i na one koji imaju 18 godina, rekao je Dimitrijević.

On je takođe rekao da ne razume ni Zapad, a ponajmanje Nemačku koja sebi dozvoljava ovakve odluke, i dodao da nju provociraju sa svih strana.

– Rat eskalira sve dublje. Očigledno je da je Rusija spremna na to. Ovo je rat iscrpljivanja, ako tu gledamo samo Rusiju i Ukarjinu, jasno je da Ukarjina tu nema nikakve šanse. Lično mislim da je Rusija do sada mobilisala 300 000 vojnika, a ima još dosta kapaciteta što znači da će imati, ako se ovaj rat oduži, dva do tri puta vojnika više od onoga što Ukarjina može da iscpri, rekao je Dimitrijević.

Ljubinka Milinčić za “AKTUELNOSTI”: “Država koja ima nuklearno oružje se ne može pobediti!”

Dimitrijević je dodao da je Rusija po pitanju naoružanja neprikosnovena.

– Rusija je po pitanju naoružanja jako stabilna i jaka, oni imaju i tu prednost da sami proizvode oružje, tako da Ukrajina čak i sa oružjem koje dobija od drugih ne može da parira Rusiji, iako se čini da je ono što dobija Ukrajina mnogo veliko i značajno, i da se razumemo jeste, ali ruski kapaciteti su mnogo veći, pomoć koju Ukrajina dobija, zapravo samo dovodi do veće eskalacije sukoba, zaključio je on.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom Youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter