Izvor: BSC HAPPY
26.01.2023 u 21:00
0

Branko Lukić za „AKTUELNOSTI“: „Rusija je prejaka za Ukrajinu, a u ovom momentu je prejaka i za NATO pakt!“

U emisiji “AKTUELNOSTI” na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 337. dan rata u Ukrajini.Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, nakon odluke o isporuci tenkova Kijevu, traži od saveznika avione, krstareće rakete, pa čak i podmornice, dok zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev poručuje da one nisu neophodne, jer će Ukrajina uskoro ostati bez mora. Osim toga, izdvajamo ruski masovni napad na Ukrajinu krstarećim raketama, kao i informaciju da su njihove snage ušle u Ugljedar.

O ovim i ostalim temama povezanim sa sukobom u Ukrajini razgovarali smo sa našim gostima: advokatom Brankom Lukićem, naučnim savetnikom dr Draganom Petrovićem i Đorđem Aničićem, oficirom RV i PVO.

Aleksandar Mitić za “AKTUELNOSTI”: „Nemačka će imati ozbiljne POSLEDICE zbog ovakve odluke koja predstvalja neprijateljski akt usmeren ka Rusiji“

Branko Lukić smatra da je Nemačka odluka o slanju tenkova Ukrajni doneta pod pritiskom SAD.

“Vidimo da je Nemačka poslala tenkove pod pritiskom SAD. Amerika radi ono što radi non-stop. Ona je i dovela do ovog sukoba gurajući neprestano širenje NATO pakta prema granicama Rusije. Oni nastavljaju isti svoj način rada, dakle guraju, guraju, provociraju Rusiju do momenta kada Rusija mora da kaže: – Ovo je dosta!”, izjavio je Lukić za emisiju „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY.

Advokat je dodao da je jedan od ciljeva SAD da gurne Evropu u otvoreni rat sa Rusijom.

“Oni su prvo davali lako naoružanje, pa su počeli da daju haubice, pa su počeli da daju višecevne bacače “Himars”, sada daju tenkove, pa će sutra da daju avione. Dakle, stalno je isti sistem rada – pokušavaju non-stop da Rusija ne odgovori direktno, ali da je sve više provociraju i pritiskaju uz zid. Onda će sutra da bude: “Evo Rusija napala jednu članicu NATO pakta”. Oni namerno provociraju, namerno prave sukob, oni žele da gurnu Evropu u rat. To je njihov cilj, pored uništenja evropske ekonomije, cilj im je da izazovu sukob Rusije i evropskih zemalja, a vidimo da ima jako voljnih vođa gori u baltičkim zemljama i Poljskoj”, smatra Lukić.

On je izjavio da ovaj broj tenkova koji čeka isporuku Kijevu ne znači ništa, ali da će dolaziti novi.

“Amerika je ipak razdvojena sa dva okeana skoro od Rusije. Nada se da neće izbiti nuklearni rat, ali se nada dodatnom iscrpljivanju Rusije tako što će ona morati da počne da gađa ove kolone tehnike i van teritorija Ukrajine. To je cilj ovog svega. Ovaj broj tenkova ne znači ništa, ali dolaziće novi, počeće da se isporučuju avioni, sve je napravljeno u cilju provokacije i iscrpljivanja Rusije i guranja Evrope u direktan sukob sa Rusijom”, dodao je Lukić.

Na konstataciju voditelja emisije Jovana Romanića da nekako deluje da pomoć Kijevu uvek stiže korak ili dva prekasno, Lukić je izjavio da je ipak Rusija prejaka za Ukajinu, ali i za NATO u ovom trenutku.

Bojan Dimitrijević u emisiji „AKTUELNOSTI“: „Ogromna želja Zapada da UNIŠTI Rusiju, dovešće samo do još veće eskalacije SUKOBA“

“Ipak je Rusija prejaka za Ukrajinu, a u ovom momentu je prejaka i za NATO pakt, naročito zbog toga što je sve to skoncentrisano u Ukrajini i ima mogućnosti da se eliminiše. Rusija ipak u ovom momentu  kontroliše ovaj front u Ukrajini i horizontalno i vertikalno, dakle kontroliše samu liniju sukoba i kontroliše nebo, a čim je kontrola neba, vrlo je teško ustvari  izvoditi bilo kakve uspešne veće ofanzivne akcije. Možete vi da ubacite 5, 10 ljudi, diverzanata nekada noću pa se provuku, ali videli smo iz izveštaja i Konašenkova i Amerikanaca, čak i Nemaca, da velike gubitke trpi ukrajinska strana. Gubitke trpe zato što nemaju više mogućnosti da prođu prazne linije koje su ranije postojale sa ruske strane. Sada ima dovoljan broj i izviđača i dronova i satelitskih osmatranja, čuli smo da su četiri ruska geostacionarna satelita iznad Ukrajine, oni se ne mrdaju odatle i rade isto izviđanje u realnom vremenu. Tako da je vrlo teško sada Ukrajini da pređe u neku veću ofanzivu, a vidimo sa druge strane, pošto je Ukrajina izgubila veliki broj dronova, da Rusija ima mogućnosti da započinje ofanzivne akcije celom dužinom fronta. Još su ovo ipak samo ispitivanja i očekuje se da prava ofanziva tek treba da počne. Dakle, prema predviđanjima zapadnih stručnjaka, ukrajinska perspektiva, uz svu pomoć Zapada, nije baš sjajna”, zaključuje Lukić.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom Youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter