Izvor: BSC HAPPY
03.02.2023 u 21:50
0

DRAGAN PETROVIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Rusija u ovom trenutku ima JEDANAESTERAC!“

U emisiji “AKTUELNOSTI” na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 345. dan rata u Ukrajini.

Gosti večerašnje emisije su bili Dragan Petrović– naučni savetnik, Ljubinka Milinčić-urednica „Sputnjika“ i general Luka Kastratović.

Vodeća tema večerašnjeg razgovora je bila da li Zapad ratuje protiv Rusije kako to navodi Aleksandar Dugin, ruski filozof, književnik i geopolitičar.

O tome da li je ovo otvoreni rat protiv Rusije od strane Zapada i NATO-a ili nekakva njegova modifikacija,  Petrović kaže:
-I sam Dugin je rekao da ne može doći do direktnog rata Zapada i Rusije jer bi to bio kraj čovečanstva s obzirom na kapacitete koje imaju jedino Rusija u SAD na svetu.  Sve druge nuklearne sile nemaju te kapacitete-kaže Petrović.

On smatra da samo Rusija i Amerika imaju takav razorni potencijal koji predvodi u ovom trenutku.

-Amerika ulaže 800 milijardi dolara u vojnu silu, što je mnogo više nego pet ili šest nekih zemalja evropskih zajedno. Rusija se može smatrati jedinom punom suverenom zemljom u svetu. Čak ni Kina nema takve  oružane kapacitete ni u komercijalnom naoružanju-poručuje Petrović.

Amerika je uspela privremeno da nametne viđenje ukrajinske krize i zapadnim zemljama, smatra Petrović.

-Francuska, italija i Nemačka su najslabija karika u tome.  Pukotine koje traže NATO i SAD, se ne nalaze u Rusiji, tamo se ne nazire kriza koju oni očekuju-kaže Petrović.

-Rusi imaju 80 odsto stanovništva koje se izjasnilo kao etnički Rusi.  Taj broj ne može da se tako lako promeni ni za deset godina. Prema popisima i sa Krimom, ruski svet je i preko 80 odsto.  Kada tome pridodamo i ove nove oblasti koje su u sastavu Rusije, onda svakako prevazilazi tu brojku-poručuje Petrović.

– Koncept Ukrajina-antirusija je imala dva ishodišta. Jedan je da se nastavi, što bi značilo da imamo jednu zemlju na onim osnovama kako je stvorena boljševička Ukrajina. To bi bilo nešto veoma složeno, ali dualno i takva Ukrajina je krenula ’92. u nezavisnost. Međutim posle 2014. godine, Amerika je ponudila Rusiji ili da mirno gleda koncept Ukrajina-antirusija sa svim onim promenama ukrajinskog identiteta i sa svim progonima, ili da uđe u sukob. Rusija je izabrala sukob i sada se naziru ishodišta.  Pobeda Rusije se ne dovodi u pitanje. Pitanje je samo u kojoj meri će biti konačan rezultat. Sigurno je da će zauzeti ove 4 oblasti i da će one biti u njenom sastavu. Pitanje je šta dalje? Da li će u Kijevu biti vlast koja će ići ka denacifikaciji Ukrajine? Da li će Galicija otići negde? da li će biti deo Poljske, Mađarske  ili će i ona biti deo Ukrajine.

Petrović je naglasio da Rusija u ovom momentu ima jedanaesterac.

-On se može iskoristiti, ali i ne mora. Na Zapadu se nadaju da će doći do nekog prelaznog rešenja koji neće dovesti do potpune pobede Rusije- poručuje Petrović.

– Rusko-ukrajinski sukob ima elemenata koji podsećaju na Prvi svetski rat. To je borba iscrpljivanja. Nekada centralne sile nisu uspele u tom ratu jer nisu imale kapacitete kao Rusija. U ovom slučaju,  ovo je višedimenziolani rat, rat izdržljivosti. SAD imaju dovoljno kapaciteta i agresivnu politiku, amortizuju ekonomske gubitke zbog sukoba sa Rusijom. To nije slučaj sa Evropom-kaže Petrović.

O novim ratnim žarištima Petrović napominje da to može da bude Moldavija, odnosno deo koji se nazivao Besarabija.

– Besarabija je bila jabuka razdora između Rumunije i Rusije. U njoj su živeli i Rusi i Moldavci i Belorusi, ali i Rumuni koji su napravili svoj nacionalni identitet i prešli na latinicu. Tiraspolj (Moldavija) bi trebalo da se ujedni sa Rusijom, mnogo ruskog oružja je tamo uskladišteno.

O američkim biolaboratorijama koje su uništavane u Ukrajini odmah po početku vojne intervencije, Petrović kaže:

– Postojanje biolaboratorija izaziva strah u regionima u kojima su postavljene.  Amerika tako uspostavlja dominaciju, globalističku geopolitiku širom sveta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter