Izvor: BSC happy portal
24.03.2023 u 21:17
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Ranu nikad ne treba da ispustimo iz ruku, treba da je držimo i čuvamo jer je to rana na našoj odbrani!

Tokom informativne emisije „Aktuelnosti“ na Hepi televiziji ove večeri govorio se o obeležavanju obeležavanju Dana sećanja na stradale u NATO agresiji 1999. godine.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“NA HAPPY TV: „Ovo sada je agonija jedne političke organizacije vojnog karaktera, nuklearni rat je realnost“

Na ove krucijalne tematike svoje mišljenje izneli su Nikola Šainović – bivši premijer Srbije, Dragan Krsmanović – pukovnik, i Đorđe Aničić – oficir RV/PVO  koji su veoma koncizno dočarali nemile situacije.

  • Ovo je tolika rana našem narodu, pa onda i čovečanstvu. Našu ranu nikad ne treba da ispustimo iz ruku, da je držimo i čuvamo jer to rana na našoj odbrani. U momentu kad smo branili zemlju. Pravo na odbranu nije osporeno i u Hagu. Na se na tu odbranu posipa 20 hiljada tona bombi na ljude,  na građane i da se kosovski sukob vekovni polije benzinom da bi se navodno rešio. Prve bombe sam doživeo u Prištini. Na poziciji garnizona PVO, poslali smo službenike kućama. Bio sam u kancelariji Zorana Anđelkovića. Sećam se kako su se čuli pucnji iz pištolja, policijac iza mene kaže, Albanci slave početak bombarodvanja- – rekao je između ostalog Šainović, a potom se nadovezao i pukovnik Krsmanović.

 

  • Sve je ovo deo istog procesa, mi treba da znamo da se ratovi vode premanentno, samo menjaju svoj oblik. Prvo lete avioni, bombe padaju, a onda prelazi u sankcije, kulturne penetracije, ekonomskih pritisaka. Mi se u ratu nalazimo veoma dugo, vodi rat protiv ljudske civilizacije koju mi poznajemo. Mi smo bili među prvima koji su to osetili. Rusi su od tog trenutka počeli da na sve gledaju drugim očima. Mi smo bili neko ko je probudio ostatak čovečanstva. Ukrajina je samo logični sled događaja. Ostao sam na vratima svoje komande da čekam taj udar 24. marta. Sve je tog trenutka bačeno u blato. Trebalo je biti tamo i videti koliko je bilo strašno – objasnio je između ostalog, a onda je reč dobio i oficir Aničić.

 

  • Mnogi su i zaboraviti to što su nam uradili. Koliko su sam unakazali, kako su nam zagadili, veliki gubitak, vratili su nas u razvoju za nekih 50 godina. Tamo gde smatraju da nisu završili posao, oni se ponovo vraćaju. Setite se samo Iraka. Svuda su postojale višedecenije poslednice njihove agresije. U Ukrajini sada vidimo njihovu lukavost, ovo je sada nešto novo što primenjuju. 
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter