Izvor: BSC happy portal
08.04.2023 u 21:26
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Rusi ovde igraju taktički i mislim da je to mudro. Čekaju da Ukrajinci krenu u ofanzivu!“

Vrsni stručnjaci su do detalja dočarali šta se očekuje tokom daljih sukoba. Široki auditorijum je uz Hepi televiziju.

Tokom informativne emisije „Aktuelnosti“ na Hepi televiziji ove večeri govorilo se o trenutnom stanju na frontu, toku specijalne vojne operacije, ali i sve češćim spekulacijama o nikad jačim kontraofanzivama.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Ukrajinska kontraofanziva je nemoguća, Rusi su spremni da zadaju odlučujući udarac!

Svoje stručno mišljenje na ove krucijalne tematike koje okupiraju svet izneli su Dragan Stanojević – „Pokret Rod“, Milan Jolović Legenda – pukovnik i Nataša Jovanović – novinar.

 

  • Informacioni deo rata je sastavni deo ovog rata, nije slučajno što su počele da se pojavljuju priče i informacije, i planovi o naoružanju, količini municije koje treba da se koristi, operativni planovi napada. To je operacije koju vodi Zapad ili Rusija, neko tu informaciju ubacuje, ali definitivno ukrajinska strana mora da krene jer ne može više Zapad da opravda pred svojim narodom količinu novca koji se ulaže. Zahteva se da krenu u ofanzivu. Oni imaju problem jer su deo rezervi povukli na Bahmut, oni su tamo faktični samleveni. Ne dostaje nekoliko desetina hiljada vojnika da bi započeli ofanzivu, ali moraju da opravdaju sve što im je poslato. I jedna i druga strana su napravila velika minska polja koje su na stotine kilometara. Rusi ovde igraju taktički i mislim da je to mudro. Čekaju da ukrajinci krenu ofanzivu. Niko ne zna momenat kada će se ona dogoditi, ali po nekim informacijama bi se mogla dogoditi u narednih meseca dana, možda i pre. Rusija je ovog puta mnogo spremnija nego što je to bilo oko Harkova. Ukrajinci govore kako će za dva meseca doći do Krima. Ta borba koja bude bila izvršena će rešiti globalno, jer tu ako bude samlevena ukrajinska vojska neće više imati realne resurse – istakao je Stanojević na Hepi televiziji, a potom je reč dobio i pukovnik Jolović.

 

  • Kada se radi o generalnoj situaciji na frontu mogli smo da vidimo da se uglavnom radi o sporadničnim okršajima, da li je artiljerijskom vatrom ili izviđačkim jedinicama. Moguće je da će se desiti i nasilna izviđanja. Ofanziva se sprema i ofanziva će se desiti. Samo je pitanje vremenski period kada će se ta ofanziva dogoditi. Tenkovi na bojištu bez podrške vazduhoplovnih snaga oni će izigravati samo plen. Nekad u ratnim dejstvima ne pobeđuje samo sirova vojsna snaga, nego veština vođenja rata. To se izučava na visokim vojnim školama. Svaka operacija služi da se iz nje izvuku određena iskustva. – dočarao je između ostalog, a potom je svoj stav iznela i Jovanovićeva.

 

  • Sastanak Putina i Pušilina je prethodio granatiranju. Neki načelni dogovor je da bi linija fronta trebalo da se pomeri kako domet ukrajinskog oružja ne bi dolazilo do teritorije ili pograničnih delova sa Rusijom. 150 km je veliki deo teritorije, to je bio razgovor između Putina i Pušilina, a potom i odgovor granatiranja civila. Svaka ideja da bi Ukrajina mogla da povrati Krim je potpuna besmislica, oni nemaju mogućnost da to urade. Zapadu nije dovoljno ovo što se desilo, svetu preti velika indoktrinacija. Krim sasvim normalno živi i diše. Održavaju međunarodne konferencije uz ozbiljne mere opreza. 
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter