Izvor: BSC Happy portal
16.04.2023 u 21:30
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Crkva je ostala poslednje utočiste proruskog identiteta“

Široki auditorijum bio je ove večeri uz vrsne stručnjake i geopolitičke tematike koje okupiraju svet

Tokom informativne emisije „Aktuelnosti“ na Hepi televiziji ove večeri govorilo se o toku specijalne vojne operacije, trenutnom stanju na frontu, kao i mogućim izgledima za dalje ofanzive, s obzirom na to da je praznik protekao bez trenutnog uskršnjeg primirja o kojem se danima spekulisalo.

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Vaskrs pravoslavnim hrišćanima, ističući da je crkva uvek bila zajedno sa narodom i delila sa njim radosti i nedaće.

Više od 100 ukrajinskih ratnih zarobljenika danas je oslobođeno je u velikoj uskršnjoj razmeni zatvorenika sa Rusijom, izjavio je danas visoki ukrajinski zvaničnik.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Rusija melje kao parni valjak, neprijatelju nema spasa!

Na ove krucijalne tematike svoje sud izneli su prof dr. Dragan Petrović – naučni savetnik, Dragan Vujičić – novinar  i prof. dr Branimir Nestorović – pulmolog.

  • Svako ko je bio u Rusiji je impresioniran, crkve su u raskošnim bojama, ta arhitektura je impresivna. Otuda je hrišćanstvo duboko uvreženo u Rusiji. Ukrajina se može smatrati fenomenom dvadesetog veka. Ruska pravoslavna crkva je dala veliku autonomiju da se priznaje moskovski patrijarh na teritoriji Ukrajine. Sada vidimo da je ova crkva progonjena, zabranjena. Nije se znalo koje krilo je jače. Crkva je ostala poslednje utočiste proruskog identiteta. Zelenski potpunom devastacijom šalje poruku. – kaže Petrović, a potom se nadovezao i uvaženi novinar.

 

  • Tamo je rat otprilike gotov. Strašno je što su sveštena lica na listi da mogu da budu u razmeni ratnih zarobljenika. Nadam se da će manijakalni ukrajinski režim ostaviti ljude da na miru žive. Ovaj rat je veliki koruptivni posao. Obećava se još pet milijardi pomoći. Volodomir Zelenski je 21. decembra je bio u američkom Kongresu. Dobar deo oružja završava u Africi, Kosovu i Metohiji, Albaniji. Jevgenij Prigožin je rekao da ima više vojnika u Africi nego u Ukrajini. Ovaj rat je faktički završen, otvaraju se nova ratišta.  – dočarao je Vujičić, a potom je prepustio reč i Branimiru Nestoroviću.

 

  • Nisam se nadao da će biti primirja, vole takve datume, to je dokazivanje moći. U suštini ovo je autokefalnost crkve. Plan je uvek isti, Zapad ne volim jer nisu maštoviti. Evo šta znači promena svesti ljudi, indoktrinacija. Danas su ruski komentatori najavili da će ove vežbe Nato pakta biti na granici Ukrajine, očekuje se ruska ofanziva, a ne ukrajinska. Rat je u Ukrajini završen. Afrika se opredelila za Rusiju.  – rekao je između ostalog dr Nestorović na Hepi televiziji.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter