Izvor: BSC happy portal
12.05.2023 u 21:23
1

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Najveći problem Međunarodni krivični sud neće napraviti Rusiji, Putinu, nego samom sebi“

Tokom informativne emisije „Aktuelnosti“ ove večeri govorilo se o toku specijalne vojne operacije, trenutnom stanju na frontu, novom slanju vojne pomoći Ukrajini, izveštaju Sergeja Lavrova, ali i sramotnim odlukama Međunarodnog krivičnog suda.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Vode KRSTAŠKI RAT, žele da ISTREBE Ruse“

Istražni komitet Rusije će uskoro staviti na poternicu sudije Međunarodnog krivičnog suda koje su izdale nalog za hapšenje Vladimira Putina, izjavio je šef komiteta Aleksandar Bastrikin.

„Istražni komitet je tada vrlo brzo otvorio krivični postupak protiv predsednika i trojice sudija MKS, koji su aktivno uticali na donošenje ove odluke. Uskoro ćemo ih staviti na poternicu“, rekao je on tokom međunarodnog pravnog foruma u ​​Sankt Peterburgu.

Na ove krucijalne tematike svoj sud izneli su urednica „Sputnjika“ – Ljubinka Milinčić, prof. dr Branislav Ristovojević i Branko Lukić – advokat.

 

  • Na žalost se ispostavilo da Međunarodni krivični sud za 21 godinu koliko postoji ne da nije ispunio očekivanja, nego je je otišao ispod onoga što su nam pokazali tribunali. Ovom materijom se bavim od 1995. godine i do danas sam bio kritičan, bio sam pozivan od tribunala i kao veštak. Najveći problem će ovde Međunarodni krivični sud napraviti ne Rusiji, ne Putinu, nego samom sebi. Sve će potkopati. Ne vidim mu nikakvu budućnost. Nije ostalo mnogo toga što može da se isporuči Ukrajini od oružja. Ideja Zapada je bila da Ukrajinu za svoj račun gurne u ovakvu vrstu rata kako bi je pod jedan što duže vezala, vojno i ekonomski iscrpela. Ideja nije bila da Ukrajina pobedi Rusiju. Rusija je to prozrela na vreme. Ovo je rat dveju ekomonija i iscrpljivanja, a ne rat na frontu. Prednost Rusije je što ona nikada nije privatizovala vojnu industriju. U Zapadnim državama je to privatizovano, sa malim kapacitetima –  istakao je između ostalog Ristivojević, a potom je svoj stav izneo i advokat Lukić.

 

  • On očito prerasta iz sudskog pravosudnog u politički organ, kao takav on će imati ulogu sve dok bude izvršavao zadatke koji dolaze iz regije anglosaksonskog uticaja. Sve manje će imati posla i uticaja, i do sada je radio predmete koji se tiču Afrike. To je jedina teritorija kojom se bavi, ograničen je svojom nadležnošću, ne može da sudi ni Rusiji, ni Ukrajini. 1998. godine su ograničili svoju nadležnost, otišli su ispod tribunala. Sad hoće da sudi van svoje nadležnosti, mora da se toga pridržavaju. Spremni su i to da pogaze. Velika Britanija je sada američki jastreb, isporučila je municiju sa osiromašenim uranijumom Ukrajini. Ne znam šta im to treba, nego da poslušaju gospodara. Sami su rekli da ne mogu da ratuju ni 24 sata, ako bi bio stvarni rat – rekao je, a onda se nadovezala i Milinčićeva.

 

  • Govor Sergeja Lavrova je majstorsko prolaženje kroz priču, i onome ko ne zna posle ovoga je sve jasno. Pravo i pravilo mnogo liči jedno na drugo, ali nema nikakve veze jedno s drugim. Mislim da je to strašno važno razlikovati. Kako je Bajden došao na vlast, odmah je organizivao samit za demokratiju, probrao je neke zemlje, a ne sve. Pravi neke sopstvene Ujedinjene nacije. Dok Amerika bude naređivala, ostali  sa Zapada će da šalju na front sve što imaju. Prvo su slali staro oružje, pa su došli do krstarećih raketa, Zapad se razoružava. Dokle će narod trpeti, to ćemo videti. 
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Najveći problem Međunarodni krivični sud neće napraviti Rusiji, Putinu, nego samom sebi“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter