Izvor: BSC happy portal
02.06.2023 u 22:01
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Upadi u Belgorodsku oblast su čist terorizam, možemo očekivati intenziviranje borbenih dejstava…

Široki auditorijum je svake večeri uz najgledaniju emisiju

Tokom informativne emisije „Aktuelnosti“ na Hepi televiziji ove večeri govorilo se o toku specijalne vojne operacije, stanju na frontu, ali i nemilih dešavanja u Belgorodskoj oblasti.

Ukrajinske snage granatirale su ruski grad u blizini granice treći put za nedelju dana, ranivši četiri osobe, oštetivši zgrade i zapalivši vozila, rekao je guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov.

Belgorod, koji se graniči sa ukrajinskom regijom Harkov, poslednjih meseci sve češće napadaju ukrajinske snage. Ukrajina nije reagovala na poslednje granatiranje, ali gotovo nikada javno ne preuzima odgovornost za napade u Rusiji i na teritorije pod ruskom kontrolom u Ukrajini.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: BAHMUT JE MLEVILICA MESA – TU JE PALO 100.000 UKRAJINSKIH BOJOVNIKA

Svoj sud na ove krucijalne tematike istakli su Srbobran Radić – pukovnik, Zoran Anđelković – Centar za mir i toleranciju i Radovan Kalabić – istoriograf.

 

  • Upadi u Belgorodsku oblast su čist terorizam jer su danas pokušali za upadnu u taj prostor, tukli su civilne objekte, dobili su zadatak sa Zapada da izazivaju straha kod stanovništa, ta oblast je najbliža granici. Taj prostor od Donjecka prema Harkovu je u žiži interesovanja. Putem terorizma se šalje poruka strah i samo strah. Oni sada nemaju snaga, niti sredstava za bilo kakva dejstva jer su tu grupisane velike snage, koje deluju prema Kramatorsku i Slavjansku. Možemo očekivati intenziviranje borbenih dejstava. Sada je zatišje pred buru. Intenzivna dejstva su sada Donjeck – Harkov. Vagner je sposobna vojna jedinica, nije sama za sebe. Ruske snage su razmeštene i prema Belorusiji – istakao je pukovnik između ostalog, a potom se nadovezao i Anđelković.

 

  • Jedan od elemenata je sejanje straha, ali rat nije samo borba tenkovima, dronovima, nego i stvaranje panike od mogućeg jačeg napada. Jasno je da oni koji podržavaju Ukrajini stalo do toga da se rat prošili. Žele da ograde oni koji su protiv sadašnje vlasti. Tamo gde je rat je zabranjen izvoz oružja na bilo koji način, to je bio stav Amerike. Legalna kontrola je veoma ustrojena, potrebna je saglasnost. Do ovog sukoba u Ukrajini je važilo to pravilo, ali se to sada masovno čini, menja se samo novo naoružanja. Sad su došli na red F-16 avioni. Amerika je ovde ušla direktno u sukob sa Rusijom. Ovi dronovi što se šalju na Moskvu su u funkciji ove poruke, čitav splet okolnosti se dešava. Rat je jedna celina u koju se sve upetljava. Ovaj rat je traženje izlaza iz ekonomske situacije u kojoj se nalaze Amerika i Zapad – objasnio je koncizno, a potom je reč dobio i Kalabić.

 

  •  Ovde sem vojnog konteksta i objašnjenja jedna druga simbolnična dimenzija. Nije slučajno Belgorodskoj oblasti na meti ukrajinskih nacista. Tamo se nalazi jedini spomenik knezu Svajtoslavu. To se može tumačiti kao pokušaj stare osvete. Ovo je jedna vrsta propagandnog rata. Više nemaju mašte. Mnogo grublja su mešanja u unutrašnjosti Rusije. Britanija nije u ratu, a njihovi specijalci učestvuju u ratnim operacijama.

 

CELU EMISIJU POGLEDAJTE NA NAŠEM YOUTUBE KANALU – HAPPY TV

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter