Izvor: BSC Happy
15.03.2023 u 21:31
2

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Dronovi su postali novi sadržaj oružane borbe, međutim, predstavljaju veliku opasnost za vojnike na prvoj liniji fronta“

Gosti večerašnje emisije "Aktuelnosti" na televiziji Happy, bili su prof. dr Mitar Kovač - general, dr Luka Kastratović - general i Nebojša Obrknežev - centar za društvenu stabilnost.

Tokom informativne emisije „Aktuelnosti“ na Hepi televiziji ove večeri govorilo se o trenutnom stanju na frontu, međutim najveći akcenat bio je na jednoj od trenutno najaktuelnijih tema, a to je obaranje američkog drona u Crno more.ž

Postoje razne informacije o ovoj temi, pojedini tvrde da je dron oboren, dok drugi pak ističu da je dron pao, naši gosti koji su izneli svoje mišljenje i viđenje o ovoj temi koja je danas okupirala ceo svet bili su: prof. dr Mitar Kovač – general, dr Luka Kastratović – general i Nebojša Obrknežev – centar za društvenu stabilnost.

– Mi smo još na početku specijlane operacije u Ukrajini govorili koliko se zapravo napredovalo u proizvodnji i upotrebi dronova. Sada vidimo da su usavršena određena sredstva za borbu protiv dronova, uglavnomse elektronskim sredstvima mogu uništiti. Vidmo jasno koliko je usavršena tehnika. Iz ovih informacija možemo čuti da je dron krenuo prema vazdušnom prostoru Ruske Federacije i pretpostavlja se da kada su videli da je podignuta lovačka avijacija, dron je verovatno napravio zaokret i došlo je d gubitka ravnoteže, to je normalna pojava kada dođe do naglog zaokreta. Mislim da Rusija nije srušila taj dron, jer da se to desilo, mislim da oni to ne bi krili, čak naprotiv, pokazali bi koliko umeju i kako mogu da ruše dronove, rekao je između ostalog general Kastratović, a potom se nadovezao i general Kovač.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Zelenskog sve što podseća na Rusiju, podseća i na to da mora da se obračuna sa ruskom identitetom!“

– Možemo slobodno da zaključimo i pre ovog rata i ove krize, Amerika je ispoljavala jaka izviđačka dejstva različitim sredstvima u crnomorskom regionu. Koristili su podmornice, dronove, letelice, drodove, i to nije prestajalo, čak se sa početkom ovog rata ta pojava intevizirala, posebno iz Rumunije. Sve što se prikupi od podataka daje se u operativnu upotrebu oružanih ukrajinskih snaga, a pritom mnogi sistemi koje je Zapad donirao ukrajinskim oružanim snagama, ne bi mogli da dejstvuju bez ovih izviđačkih sistema. Sve su to uglavnom NATO dronovi, većinom iz Amerike i Velike Britanije. Generalno gledano, dronovi su postali novi sadržaj oružane borbe, oni daju veću dinamiku oružane borbe, ali nažalost predstvalja i veću opasnost za vojnike na prvoj borbenoj liniji. Vojnici moraju da budu budni i uvek na oprezu i da prate sitauciju, pogotovo da prate da li ima dronova, i da li preti takva vrsta opasnosti. Postoji razlika između logike i politike, logika pojedinima govori kako bi ipak možda trebalo odustati, tačnije da bi bilo pametnije da se Ukrajina povuče, međutim politka to ne dozvoljava, objasnio se između ostalog general, a potom je reč dobio i gospodin Nebojša.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Rusija je pod napadom ZAPADNE imperije, ne može se braniti ukoliko ne preuzme elemente imperijalne odbrane!

– Mi u poslednje vreme vidimo i svedoci smo toga da su provokacije česte i učestale, ova sitaucija sa dronom nije dobra, to je definitivno. Imamo dve starne, Rusiju i Zapad, odnosno NATO, i samim tim imamo dve priče, dve verzije, e sada šta se tu desilo zaista pitanje je da li ćemo saznati. S druge starne takvo zatezanje odnosa i onda rekacije samih lidera koje idu nakon toga i ta snažna retorika koja se koristi, na osnovu svega toga možemo zaključiti da je tu kompromis nemoguć. Ukoliko bi Zapad poveo računa i obratio pažnju na svoje postupke, jer su njihove provokacije postale jako vidljive i očigledne, ukoliko bi se malo primirili kompromis bi bio moguć. Potrebno je da se nemile situacije na terenu smire, istakao je između ostalog gospodin Obrknežev tokom gostovanja u emisiji „Aktuelnosti“.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Dronovi su postali novi sadržaj oružane borbe, međutim, predstavljaju veliku opasnost za vojnike na prvoj liniji fronta“”

  1. Jedino što gledam na TV je Marić ujutru – za dobar i veseo mi dan i Aktuelnosti – za „punu“ informaciju. I mnogo mojih poznanika, takođe.
    Zašto ste skratitili vreme Aktuelnostima? Baš Aktuelnostima!!! Mislim, neverovatno!
    Ako je potreban „predah“, izostavite ponedeljak. Ionako zbog Ćirilice traje jedva sat vremena a i glupo je prekidanje i gostiju i raznih „dopisnika“ iz EU.
    Pozdrav!

    8
    0
    Odgovori
  2. Небојша Обркнежев је велики војни стручњак и самим тим позван да прича о ситуацији на источном фронту. Једном је прошао поред ловачке пушке а у младости је чак и пуцао из пиштоља на куглице.
    Човек је маг војне тактике и вероватно већи стручњак од генерала Суровикина у тој области.
    Срећна је ова држава што има тако младе а способне људе.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter