Izvor: BSC Happy
31.03.2023 u 21:41
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Jako pravoslavlje je najveći neprijatelj globalizmu“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY o događajima koji su obeležili 401. dan ruske vojne intervencije u Ukrajini.

U večerašnjoj emisiji Aktuelnosti gostovali su Vlastimir Vidić-politikolog, dr Radovan Kalabić-istoriograf i prof dr Mitar Kovač-general.

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je dekret kojim se utvrđuje rutinska prolećna regrutacija i poziva 147.000 građana na obaveznu vojnu službu.

Generalštab Oružanih snaga Rusije nema u planu drugi talas mobilizacije i za realizaciju postavljenih zadataka dovoljni su već mobilisani i dobrovoljci.

Nijedan regrut neće biti upućen u zonu specijalne vojne operacije, saopšteno je danas.

Šta se dešava sa frontom i da li ruska vojska napreduje taktički ili pak miruje rekao nam je general Kovač.

-Ruska vojska ne menja taktiku ratovanja. Ona čuva ljudstvo ali se i uporno pomera ka zapadu Ukrajine. Vidimo da se dislociraju snage sa obe strane. Tako se „krpe“ snage tamo gde je potrebno kako bi se očuvala linija fronta. U Bahmutu su koncentrisane snage ukrajinske vojske za izvođenje tzv. prolećne kontraofanzive. Sve strane izviđaju. U medijskom smislu Bahmut je dominantan jer sa njegovim padom očekuje se i preokret operacije. Ukrajinci su pod pritiskom jer zapad zahteva kontraofanzivu, ali Ukrajinci nemaju snage za to. ne verujem da će se desiti prolećni udar dok im ne pristigne municija sa zapada.

General je prokomentarisao da Amerika sve više gubi popularnost u svetu i da trenutno zavređuje podršku jedne četvrtine zemalja.

– To se jasno vidi baš po broju zemalja koje su odbile da uvedu sankcije Rusiji. Saudijska Arapija je ušla u inicijativu sa Kinom. Međusobna plaćanja neće se realizovati u dolarima već u juanima. Na velikim mukama će se naći Amerika i njena vojna moć koja počiva na dolaru.

Povodom hapšenja američkog špijuna u Rusiji, general Kovač je rekao:

-Apel da se Amerikanci hitno povuku iz Ruske Federacije i napuste zemlju je svojevrstan pristisak na kompanije i ljude koji se ne bave obaveštajnim radom, a ostali su da rade u Rusiji.

Povodom najavljenog udara na manastire u Kijevsko-pečerskoj lavri, Kovač kaže da je globalistima najveći neprjatelj upravo praoslavlje.

-Jak pravoslavni svet je problem za globalizaciju. Sve su radili da se stvori rashol u pravoslavnim zemljama. Njima smeta taj sistem vrednosti.

Politikolog Vidić je komentarisao zapadne medije.

– U Nemačkoj se bije bitka kako da se obezbedi municija za Ukrajinu. Produkcija oružja fali zapadnim zemljama. Ono što je važno jeste da oružje koje bi trebalo da bude isporučeno Ukrajini neće doći u potpunoj borbenoj gotovosti za koje su projektovane. Sa „Leoparda 2“ će biti uklonjeno sve ono što bi predstavljalo opasnost ako on dospe u ruske ruke jer tada bi mogla da se razotkrije tehnologija. Sve to što bi došlo u Ukrajinu od oružja pitanje je da li je upotrebljivo. Rusija je shvatila da stari sovjetski tenkovi mogu da služe svojoj svrsi iako se Nemci rugaju Moskvi.

Vidić ističe da su sve veće simpatije Južne Afrike i latinske amerike prema Rusiji.

-Severna Koreja jedva čeka da ih Rusija pozove i eto ih, spremni su da pomognu. Otpor prema kolonijalizmu koji traje vekovima sada se poklopio sa ratom.

Vidić ističe da javno mnejnje u Nemačkoj i na Zapadu ne debatuje, već uzima vest zdravo za gotovo.

kalabić: Regrutacija najavljena od Putin. Gde je raspoređeno 300 000 vojnika.

Kalabić je prokomentarisao da na zagonetno pitanje gde je raspoređeno 300.000 ruskih vojnih rezervista nema odgovor.

– Bilo bi čudno da znamo gde su oni,  onda bi znali i neprijatelji Ruske Federacije.  Rusija predviđa da će vojna operacija potrajati malo duže. Danas je Putin potpisao dekret o prolećnoj regrutaciji od devet tačaka. U prvoj tački se kaže da je Rusija rešena da oružjem brani ne samo Rusiju već i njene saveznike. Ona je doneta nakon posete Si Đinpinga Rusiji. To je proširenje strateškog delovanja.  Ujedno je i jasna poruka upućena Zapadu. U slučaju napada na Kinu, Rusija je spremna da je odbrani.

– Rusija je spremna i za uklanjanje američke hegemonije u svetu i to takođe stoji u dekretu. To bi značilo da je sa njom gotovo.  Dolar predstavlja jedan od ostataka te američke hegemonije, ali takođe je u pitanju i šire značenje.

Kalabić ističe da je Amerika samo platforma sa koje deluju vladajuće elite prema svetu i one se služe lažima, obmanama i prevarama.
-Oni su palikuće i ujedno vatrogasci. Koriste neznanje kao moć. Zato oni zovu ovo novom normalnošću. Vladajućoj eliti nije žao Amerike. Nije im žao ni Velike Britanije koja je nekada bila glavna platforma. Sadašnja reala je ostavila fantastiku iza sebe.

-Zapadna strana pokušava da isprovocira najžešću moguću reakciju Rusije.  Pokušavaju da otmu kolevku pravoslavlja, a to je Kijevsko-pečerska lavra. Svesni su da ne mogu da pobede pravoslavlje ali će na sve načine pokušavati da zadaju udarac-poručio je Kalabić.

 

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter