Izvor: BSC Happy
31.05.2023 u 21:08
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Kurti je minijatura Zelenskog, želi od Kosova i Metohije da napravi mini Ukrajinu“

U večerašnjoj emisiji "Aktuelnosti" naši gosti bili su: Nikola Šainović - bivši premijer Srbije, prof. dr Mitar Kovač - general i Dragan Stanojević - pokret "Rod".

Naši gosti na početku emisije govorili su i izneli svoj stav i viđenje o trenutnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: BAHMUT JE MLEVILICA MESA – TU JE PALO 100.000 UKRAJINSKIH BOJOVNIKA

Ono što nas sve brine je da ne dovede do sukoba većih razmera i do stradanja ljudi i onda do regionalog konflikta. Ono što ovde reći da je to kontinuitet, nije sad to ništa novo, to je kontinuitet od bombardovanja pa sve naovamo , samo su bombardovanje surovo na celoj teritoriji, a sada ovde se sprovodi samo surovo u Leposaviću, Zvečanu. Kada je Amerika prekršila sva međunarodna prava da bi bombardovala Jugoslaviju i da bi proglasila državu da nikada nije postojala u istoriji, oni su mislili da će to tu da stane, pa su onda terali sa ratnim zločinačkim ljudima koji su iz OVK izašli, pa su videli da ne vide, poslali ih u Hag, pa onda doveli node, njima su dali sva ovlašćenja i doveli nove. Kada vi jednom prekršite pravo, onda je sve posle nepravda, zato mi nemamo druge nego da se držimo sebe, svog prava i da istrajemo, jer onaj ko nam misli loše čeka da odustanemo. Mi ćemo mirom, pravdom da izađemo od toga, koliko god to sada delovalo strašno, mi smo doveli našim otporom političkim i otporom naroda, do toga da Amerika uvodi sankcije Prištini, a do juče smo to smtarali nemogućim. Da li je to kraj, naravno da nije, ja nemam iluzije, ali je ipak jedan pomak. Ovaj događaj zauzimanja opština je potpuno suzbio pregovore, Amerikanci moraju da vrate na taj tok, ko će sad da sedne i da ode u Brisel. Njima nismo cilj ni mi, ni Kurti, nego kako oni to kažu, eliminisanje uticaja Rusije i Kine na ovim prostorima, pa ako ovako nastave, pre će marsovci da dođu nego što će oni da povećaju uticaj, rekao je Šainović, a potom je i general Mitar takođe komentarisao trenutnu sitauciju na Kosovu i Metohiji.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: ZELENSKI pobegao iz Ukrajine, NAČELNIK GENERALŠTABA ukrajinske vojske UBIJEN?

– Sama sitaucija zaista jeste složena i niko ne zna u kom pravcu se može otići, protivrečnost se gomilala decenijama, da ne kažem čitav vek, pogotovo poslednjih 50 godina. Mislim da naša zemlja može da uradi puno, ako u tome bude jedinstvena, odlučna, a to znači da bude uz svoj narod po svaku cenu, da ne dozvoli nasilje, da ne dozvoli progon, i da stane iza svake odluke naroda na Kosovu i Metohiji. Srpski narod je jasno posle niza suzdržanosti iskazao svoje zahteve, svi sporazumi su besmisleni ukoliko se ne povuku ove okupatorske strukture na severu, i da KFOR ne bude pristrastan u ovakvim situacijama, što je nažalost pokazao da jeste, da je na strani onih koji sprovode okupaciju severa. To je bio njihov san, albanci su se pripremali za ovo nekoliko godina, pripremali i u političkom smislu svoje saveznike, mislim da su snage koje su u KFOR-u jako pristrasne i zato i imamo ovakvu sitauciju. Mislim da je potrebno suspenzovati bilo kakve sporazume dok se ne sredi sitaucija, dok se ne omogući bezbednost, rekao je Kovač, a potom nastavio Dragan Stanojević.

– Ako slušamo ono što govori generalni sekretar NATO i NATO uopšte, to je za nas Srbe toliko cinično, nijedna njegova reč se ne uklapa. Prvo oni su okupirali tu teritoriju, očekivanje da će oni da brane naš narod to je iluzorno apsolutno. Jasno je da su oni to uradili, oni samo produžavaju ovu agresiju, da očekujemo da Zapad i NATO reše naše probleme u korist i interes naših građana, to je iluzorno, to što oni sada pojačavaju snage, pojačavaju ih protiv nas, sigurno neće braniti naš narod. Jasno je da je Kurti jedna minijatura balkanskog Zelenskog gde pokušava da od Kosova napravi mini Ukrajinu, ništa on to ne bi smeo da radi, kao ni Zelenski da nema podršku američke ili britanske službe ili neke druge. Poenta je da je to projekat koji oni realizuju, tako je počelo u Kijevu, tako je počelo i u Donbasu, i dok su se drugi probudli narod je bio ubijen i očišćen, tako i ovde, pitanje je samo do kada će naš narod moći ovako da se brani. Mi jesmo za mir, ali taj mir ne žele oni i ne shvatam do kada mi treba da trpimo sve to, kazao je Stanojević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter