Izvor: BSC HAPPY
09.05.2023 u 21:22
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Ovaj sukob može imati posledice kao drugi svetski rat“

U večerašnjoj emisiji „Aktuelnosti“ na Happy TV, na 440. dan rata u Ukrajini.

Gosti emisije bili su: Dragan Stanojević – pokret „Rod“, prof. dr Bojan Dimitrijević – ekonomista i prof. dr Mitar Kovač – general.

U Moskvi je održana vojna parada povodom Dana pobede, a predsednik Rusije Vladimir Putin održao je govor pre nego što su paradni odredi počeli da marširaju Crvenim trgom.

Na samom početku emisije Dragan Stanojević istakao je svoje viđenje ovogodišnje parade.

– Ovo je jedan poseban osećaj i kada ste na ovim tribinama i kada vidite tu vojsku, opremu, to je jedan neopisivi osećaj. Zapad govori kako Rusija nema više vojske, tehnike, žele da ih umanje, i kada vi vidite ove prilog i paradu vidi se koliki je njihov potencijal i veličina zapravo i to Zapad plaši, to njih boli, jer ne mogu da još uvek da budu svesni da Rusija nije iskoristila ni blizu onaj potencijal koji ona ima. To dokazuje i ova parada, ovde nema Zelenskog jer očigledo on i ne pripada ovom pobedničkom narodu. Mnogi komentarišu kako je ruski predsednik ovakav, onakav, ima petanest vrsta raka i druge budalaštine, Putin je ovim dokazao da je zdrav i jači od svih tih koji žele da ga sabotiraju, rekao je on.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Ukrajina iz propagandnih razloga drži vojsku u Bahmutu“

– Simbolika prisustva i ideja i odluka ruske federacije i naroda, govori o tome da je na sceni produžetak drugog svetskog rata ili treći svetski rat. Danas se otvoreno govori o hibridnom ratu koji ima sve elemente i njegova samooružana dimenzija prisutna je na prostoru Ukrajine, što ne znači da neće da se proširi ukoliko ovaj rat potraje. Dobro je da na ovaj način vojno i političko rukvodstvo Rusije razume globalnu situaciju u svetu. Videli smo i u govoru Putina da se bori za novi svetski poredak, za nova prava i slobode država i naroda i to je nešto što uliva nadu zemljama koje su bile pod presijom Zapada. Danas zemlje koje su bile ugrožene, a i one koje nisu, teže ka suverenističkom bloku i multipolarnm svetu, kazao je general Mitar.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV O MASAKRU U ŠKOLI: „Moramo da sprečimo to da ubica postaje heroj, a da se na njega ostali ugledaju“

– Sve okolnosti za sada govore da će biti žestoko, ovaj sukob je sigurno jedan od najvećih u Evropi posle drugog svetskog rata, a možda i jedan od dva ili tri najveća svetska sukoba posle drugog svetskog rata. Možda se za sada po intezitetu može porediti sa ratom u Koreji. Ovo je znači jedan od dva najveća sukoba posle drugog svetskog rata što se tiče veličine borbe i inteziteta trajanja, upotrbe naoružanja i slično, a što se tiče posledica možda će biti iste kao one koje je imao drugi svetski rat.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter