Izvor: BSC HAPPY
23.03.2023 u 21:27
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“NA HAPPY TV: „Ovo sada je agonija jedne političke organizacije vojnog karaktera, nuklearni rat je realnost“

U večerašnjoj emisiji "Aktuelnosti", na 392. dan rata u Ukrajini govorilo se o tome da li je Zapad zapravo potcenio Rusiju i predsednika Vladimira Putina i da li je Zapad zaista morao da uđe u ovaj sukob, između ostalog govorilo se i o najavljenom isporučenju oružja sa osiromašenim uranijumom Ukrajini od strane Velike Britanije.

Gosti večerašnje emisije Aktuelnosti na Hepi televiziji bili su: Dragan Radenović – akademik, Dragan Vujičić – novinar i Milan Jolović Legenda – pukovnik.

Na samom početku razgovora Dragan Radenović izneo je svoje viđenje o potezima Zapada.

– Pogrešna procena Zapada je definitivna, ali ona traje od 1990. godine kada je srušena imperija Sovjetskog saveza i kada je njihov odbrambeni sistem prestao da postoji. Ovo sada je agonija jedne političke organizacije vojnog karaktera. Sada se dešava situacija koja je nepoznata u istoriji čovečanstva. Ukoliko nemate smislenu situaciju, onda pravite grešku koja uvek rezultira negativnim ishodom, kao što se sada dešava u svetu, tačnije u Ukrajini. Intelektualna strana sada je udarna pesnica za one koji prete nuklearnim ratom. Nuklearni rat je apsolutna realnost, puno je onih koji bi upotrebili nuklearno oružje. Mnogi bi bili spremni da povuku taj okidač. Rusi su narod kojima je humanost u genima, kao što je to i srpskom narodu. Mi zaslužujemo da budemo prihvaćeni kao ljudi koji nisu ćinili zlo kroz istoriju, rekao je Radenović, a potom je nastavio gospodin Jolović.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“NA HAPPY TV: „Si je pokazao da zapadnjaci nisu gospodari sveta!“

– Početkom marta održana je Međunarodna konferencija o bezbednosti u Estoniji, jedna tačka bila je perspektiva Rusije i oni su došli do neverovatnih zaključaka. Prvi zaključak je da je Putinu toliko porastao rejting, da čak i u slučaju da izbgubi Krim održaće se na vlasti, drugi zaključak je da Rusija ima municiju i resurse za dve godine rata i to bez da bude ponovne proizvodnje, treći zaključak je da ekonomsk esankcije Rusiji zapravo uopšte nisu uticale na njihovu državu i da je čak potrebno više godina da dođe do toga da sankcije utiču na rusku ekonomiju, što bi se onda odrazilo i na vojsku. Istakli su da Rusi imaju 9 000 tenkova i taj kako kažu autokratski sistem koji su uspostavili kako bi uspeli da reogranizuju vojsku. Ruska vojska je žilava vojska i ruski vojnik je nepobediv vojnik, Rusiju ne zanima ni Ukrajini niti bilo šta drugo, njih zanima samo njihova država, ništa ih sem Rusije ne interesuje. Ovim sada taktikama Zapad pokušava da oslabi Rusiju, ali oni znaju da to ne mogu da učine, ne postoji ta sila na svetu koja bi usplea da porazi Rusiju, oni žele da iscrpe Rusiju kako bi je osvojili iznutra, Putin tim potezima samo postaje popularniji. Ja ne verujem da će doći do nekog velikog nuklearnog rata, u svakom ratu prekretnicu pravi naoružanje, šta je to što će dovesto do prekretnice u ovom ratu teško je da se o tome govori, ali moja procena je da će to biti hipersonično oružje koje Rusija ima, a Zapad ne, i to ne samo da ga nema već nema ni odbranu od toga. Mislim čak i da Rusija još uvek nije koristila najnovije oružje u ovom sukobu, već smao stare zalihe. Ruska taktika je sada da se zaštiti pešadija, da se zaštite vojnici i oni samo idu i melju, čak su im i Amerikanci odali priznanje da Rusija ima najveću i najubojitiju armiju, bio je jasan pukovnik Legenda. 

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Zapad sprema sve evropske zemlje za pohod na Rusiju!“

– Popularnost Vladimira Putina nikada nije bila sporna, pa tako ni sada. Rusiji je nametnut rat i Rusi ga i vode, vode ga kako ga vode, neko je zadovoljan, neko nije, ja sam apsolutno ubeđen da oni tačno znaju šta rade. Da je rat trajao kraće, tri meseca, petnaest meseci, sve ovo se ne bi dogodilo, ne bi se pričalo da se ovakve stvari događaju jednom u sto godina. Znate kako se kaže nekada se decenijama ne dogodi ništa, a ima sedmica kada se dogode decenije, e to sada imamo mi, za ovih dana imamo jedan novi svet. Imamo sve novo, nove puteve, nove valute, železnicu. Ceo ovaj rat je jedna propagandana manipualcija, javno mnjenje više nije kao što je nekada bilo, zaključio je između ostalog Vujičić. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter