Izvor: BSC Happy
27.05.2023 u 21:05
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Pobedi li KEMAL ZAPAD će naterati RUSIJU da upotrebi NUKLEARNO ORUŽJE

Ruske snage su presrele britanske krstareće rakete dugog dometa američke i britanske proizvodnje. Moskva traži kineske rakete "Taurus". Sutrašnji neizvesni izbori u Turskoj odlučuju Erdogan, ili Kemal. Večeras o ovim temama, na 458. dan rata u Ukrajini, sa: Ivana Stojanović, politikolog, prof. dr Mitar Kovač, general i Slobodan Stojićević, ekspert za informaciono psihološki rat

Ivana Stojanović smatra da je Kemal Kiličdaroglu kandidat Zapada. Turska ima dobre odnose sa Rusijom, ali i balansira…

– Sam predsednik Erdogan je rekao pre nekoliko dana da je Bajden naredio da on ne sme više da bude predsednik. Treba da znamo da Rusija ima dobre odnose sa Turskom još do 2016., kada ga je Rusija upozorila da će biti puč. Turska je bila večiti neprijatelj Rusije; u većini ratova je Rusija pobedila. Kako se sve to menja. Turska je večiti kandidat za članstvo u EU. Počela je da gleda svoj interes, jedna od retkih zemalja koja nije uvela sankcije Rusiji. S druge strane, podržava Ukrajinu, kaže da je Krim aneksiran bespravno. Ona igra jednu balansiranu ulogu. Međutim, Rusija je najveći ekonomski partner Turske. Ona uvozi najviše gas i tu je veoma zavisna. Rusi uvoze povrće, voće, teške buldožere, aparate za domaćinstvo i čipove koji su važni za američko naoružanje. Preko 8 milijardi prihoda od ruskih turista. Vrlo izbalansirana politika – rekla je ona.

Odrpani Zelenski sa hrpom vila po Evropi i američkim dolarima u sefu

Čovek koji se prikazuje u poluuniformi vrlo skroman i urla za taj rat. Neko se godinama bogatio i od koga je dobio pare je pitanje. Veliki broj ruskih firmi je Zapad zaplenio i rekao da će te pare upotrebiti za pomoć Ukrajini; nije nelogično što se nešto ovako dešava – ističe naša gošća.

Novac i pokloni, još od pamtiveka se znalo ko se kupuje „đinđuvama i maramama“

– Evropske elite kao da žive u mašti i nisu svesni ovog momenta koji živi Evropa. Nemačka je zatvorila svoju nuklearnu elektranu, Poljska pravi dve na granici sa Nemačkom. Da pomislimo samo da u pozadini svega stoje novci, a iza svega Amerika. Hitler je rekao dve nedelje pre napada na Rusiju: „Rusija je naša Indija, tako mi želimo da Rusiju osvojimo zbog Sibira, a kolonijalnim narodima poput ovima iz Ukrajine ponudićemo đinđuve, marame“ – zaključila je Stojanović.


Mitar Kovač smatra da će ishod izbora značiti suverenost Turske ili propast pod Zapadom

Ovo su interesantni izbori sa ceo svet. Nije svejedno da li će Turska pasti pod okrilje Zapada, ili će u izvesnoj meri ostati suverena, kao što je bila pod vlašću Erdogana. Narod zna svakako. Da li će stati na stranu NATO, EU, ili će igrati pomirljivu ulogu. Do sada su uspešno balansirali, davali su Ukrajini tehničku pomoć i pomirljivo su gledali poteze Ruske Federacije. Sutra će glasati i dati šansu i prednost jednoj suverenoj politici Turske, više nego što je ispoljavala do sada. Ukoliko pobedi kandidat opozicije, ona će biti izmanipulisana od strane SAD-a. To bi bila velika nesreća za celu Evropu i svet. Rusija bi morala da uvodi sankcije prema Turskoj, na nesreću turksog naroda i evropske bezbednosti  – kaže on.

Bahati Zelenski, ojađeni narod 

Bahata vlast Zelenskog je isuviše ulagala u svoje privatne račune i biznis van same Ukrajine. Rusija kaže da neće tolerisati dosadašnje bahaćenje. Ta sredstva će uvesti u korist borbe ruskog naroda za svoju slobodu, naročito u oblasti koje su priključene Rusiji. Zelenski se prikazuje kao borac, uvek ga vidimo u nekim polukombinacijama, između uniforme i ležernog oblačenja, što ne priliči jednom predsedniku – smatra general.

Narod će sve shvatiti, nema oporavka društva dok je rata

– Oni ne mogu ozdraviti kao društvo dok je rat. Rat pogoduje korupciji, ona je sada povećala svoju aktivnost. Bilo je dosta puta pokretano da li svo to naoružanje sa Zapada završi na liniji fronta. Retko koja država isprati do kraja gde njeni pokloni, ili krediti završe. Domaća propaganda je pod kontrolom, svaka realna informacija van Ukrajine se proglašava kao propaganda. Ka0da se smanje sredstva sa Zapada, kada se ostavi Ukrajina kao takva, narod će shvatiti u kakvoj je zabludi bio i za koga je ratovao. Ukrajinsko društvo će da oseti vraćanje kredita, nije ovo nepovratna pomoć. Gro vojne i finansijske pomoći vraćaće ukrajinsko društvo, dug će postajati sve veći. Tada će Zapad okrenuti leđa takvoj Ukrajini. Sve priče oko obnove Ukrajine pašće u vodu – zaključuje Kovač.


Slobodan Stojićević smatra da če Rusija upotrebiti nuklearno oružje ako pobedi Kiličdaroglu, a evo i zašto

– Ovi izbori su sudbonosni. Ukoliko bi pobedio kandidat opozicije, to može dovesti do problema, ako bi zatvorili Bosfor. Rusija ne bi prezala da upotrebi nuklearno oružje. Imamo sad slučaj sa Jermenijom. To bi mogao da bude veliki nauk za nas Srbe; Rusi su im bili pokrovitelji, pa doveli na vlast Pašinjana, uspeo je da izgubi rat u Nagorno-Karabahu, što je nacionalni poraz. To bi oskokolilo Azerbejdžan. Erdogan je zauzeo dobru poziciju, štiti svoj narod, nisu prevashodni sukobi sa Rusijom – kaže on.

Ukrajinski režim broji sitno do kraja, narod će im suditi za obmanu

– Počelo je prvih godinu dana: „evo sad će, naši momci su obučeni, robokapovi“. Negde prošle godine u jesen krenule su priče da su pronašli gas, naftu – snabdevaće kobajagi celu Evropu. Iako ne gledate njihove medije, možete da saznate koji su njihovi „hajpovi“ u tom trenutku. Jednog momenta kada većina naroda shvati da je izigrana, jedan deo tih vojnika će biti dobar u osloboditeljskoj vojsci, pa će zajedno sa ruskom (vojskom) dalje na Zapad -rekao je naš gost.

Korupcija i „onlajn rat“

Korupcija Zapadu odgovara. Deo sebi. Mnogo veći novac je u igri. Postoji ukrajnska IT armija. Rusija ima isto. Imaju svoje memove. Samo prošle godine je strancima prodato obradivo zemljište u Ukrajini, kao što ima cela Italija – zaključuje Stojićević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter