Izvor: BSC Happy
05.06.2023 u 20:00
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Rusija će slomiti UKRAJINSKU VOJSKU, oslobodiće sve gde žive Rusi“

Zapad je još od vremena Donalda Trampa pripremao rat sa Rusijom. Velika Britanija i Sjedinjene Američke Države su smatrale da će se obračun sa celokupnim Istokom završiti povoljno po njih, sadašnja situacija ne ide tome u prilog. O ukrajinskoj kontraofanzivi i stanju na frontu, u večerašnjoj emisiji "Aktuelnosti", na 467. dan rata u Ukrajini, sa: Ivana Stojanović. politikolog, Slobodan Dimitrijević, Srpsko-ruski pokret i dr Luka Kastratović, general

Luka Kastratović smatra da je vreme konačnog okršaja došlo

– Treba da imamo u vidu da ovo dugo traje i postepeno, izlaze određene činjenice na videlo, uzroci i ponašanje pojedinih aktera, naročito Zapada. Treba da imamo u vidu da je iznuđena još jedna specijalna vojna oprecija, da je Amerika gurnula Ukrajinu u rat protiv Rusiije. Kada su Rusi došli do Kijeva bilo je određenih problema u ruskoj vojsci, zato su stabilizovali front na levoj obali Dnjepra. To je područje podložno za izvođnje složenih borbenih dejstava – ističe on.

Zapad se pripremao za sukob još od vremena Donalda Trampa

Zapad se pripremao dugo za ovaj rat, još od vremena Trampa. Izrađen Bondstil, Rumunija, Bugarska, Poljska. Za vreme Trampa dovezeno je oko 4.000 vojnika. To je sve priprema za guranje Ukarjine u rat. Vrhunac terora vlasti ukrajinske je 21. februar prošle godine i pripremali su se da proteraju rusko stanovništvo sa svoje teritorije – rekao je general.

Plan Zapada je tu, ruska vojska spremno čeka

– Rusija je stabilizovala front. Rusi su pribegli strategiji iznurivanja neprijatelja. Ogromno oružje dolazi. Mislim da će Rusija ipak osloboditi sve krajeve gde žive Rusi, da slomi snagu ukrajinske vojske. Ovo je realizacija borbe Zapada protiv Istoka: taj plan borbe je posebno ažuriran 1976. Konačan plan razbijanja Jugolsavije je nastao ove godine. Ratom u Jugosalaviji je počeo ratu u Evropi i krenulo je osvajanje Istoka – zaključuje Kastratović.


Slobodan Dimitrijević kaže da je na frontu trenutno izmena vojske

– Ono što ne možemo da vidimo i zbog čega ne možemo da vidimo je jer ne učestvujemo u komandi, ali u svakom slučaju ozbiljne informacije dopiru do nas. Izmena vojske je trenutno na frontu. Vagnrr se povlači i menja se operativnom reglarnom ruskom vojskom. Idu i snage oko Bahmuta na odmor. Znači da će se ruska vojska disrektno uključiti u vojne zadatke. To se očekuje ovih dana  – rekao je on.

Sprema se još jedan prodor ruske vojske

– Na većoj liniji fronta pokušaće da se priprema (ruska vojska) za prodor ka Dnjepru. Ono što je isto tako važno, do sada je komandovanje išlo u smeru da se vrlo oprezno i pažljivo osvaja deo po deo, da se vojnici zarobljavaju i leče – kaže naš gost.

Nema više milosti, Ukrajina mora da plati za terorizam

– Zbog belgorodskih dešavanja, ova sledeća faza ratovanja neće biti tako pitka, miroljubiva i sa ozbiljnim vođenjem računa o protivničkim žrtvama. Rusija ulazi u jedan intenzivniji proces ratovanja, isprovocirana svim ovim što se dešavalo ovih dana i ovim napadima dronovima na podmoskovlje. Bez obzira na spremnost Rusije i izjave da ovaj rat može da traje godinama i decenijama, mislim da će se ići na intenzivniju vojnu operaciju – zaključuje Dimitrijević.


Ivana Stojanović kaže kako Amerika stoji iza ovog rata

Ono što će se dešava u Ukrajini – Amerika stoji iza cele operacije, iza rata za koji se jako dugo priprema – ističe ona.

Slom sile broj jedan

Dolar pada, grupa G7 gubi na važnosti, Briks preuzima deo sveta i neprestano raste. To je ono što tera Ameriku da ubrzava; da li će u jednom momentu shvatiti da treba pod hitno nešto menjati i ponuditi pregovore – kaže naša gošća.

Ne diraj lava…

„Nećemo da stvorimo neku Belorusiju nego da se vratimo na prvobitno stanje“- to hoće Zapad, to je je nemoguće. Rusija neće izgubiti taj rat, neće se povući sa pozicija koje je osvojila. Mislim da ovo što Ukrajina radi, te teorisitčke akte; batina uveke ima dva kraja. Ako se ovako nastavi, to je provociranje Rusije. To može da vodi ka eskalaciji. Slanje nekog oružja koje bi ugrozilo Rusiju sa osirmašenim uranijumom… Sada je samo vaganje na to da li je Evropa spremna da ide do kraja, sa svojim podaničkim ulizičkim rukovodstvom. Ovo što Amerika radi je uništenje Evrope – zaključuje Stojanović.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter