Izvor: BSC HAPPY
20.04.2023 u 20:58
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Rusija ovaj rat neće izgubiti, jer ne može da ga izgubi, jer ne sme da ga izgubi“

Tokom informativne emisije „Aktuelnosti“ na Hepi televiziji ove večeri govorilo se o toku specijalne vojne operacija i trenutnom stanju na frontu.

Na ove tematike svoj stav i mišljenje izneli su: Ratko Dmitrović – pisac i publicista, prof. dr Slobodan Reljić – novinar i dr Aleksandar Raković – naučni savetnik.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Zapadni analitičari tvrde da se u Kijevu plaše da bi pad Bahmuta mogao da poljulja ugled i poverenje u njihov režim“

Slobodan Reljić na samom početku komentarisao je situaciju i borbu oko čuvenog Bahmuta.

  • Ukrajinski vojnik objašnjava logiku jedne izgubljene bitke, ništa se tu neće preokrenuti, to je sada neko drugo pitanje, pitanje simboličke pobede u jednom gradu gde je tako dugo vođena borba, to posle verovatno utiče na osipanje fronta. Bahmut je jedan događaj koji je važan, ali važnije su stvari koje se  u međuvremenu bitke Bahm,uta koje se dešavaju u Ukrajini, ali i u svetu, jer je došlo do vlikih promena u svetu. To je jedna potpuna promena, a Bahmut se svakog dana javlja kao neka igra na terenu. To što oni najavljuju stalno kontraofanzivu, pa je odlažu za jedan mesec, pa drugi i tako, to je sve pokazatelj jednog padanja, a problematično je to što ti koji su na frontu ne odlučuju kako će da vode bitke do kraja, jer iza svega toga stoji jedna interes, rekao je profesor Reljić, a potom je svoje mišljenje izneo gospodin Ratko.

 

  • Više nema nikakvih tajni,  oni su gurnuli Ukrajinu u rat protiv Rusije, svi su znali da će taj rat biti, čak i sami posmatrači, oni to i ne kriju. Generalni sekretar NATO dođe na teren i stalno spominje tu kontraofanzivu, ovaj mučeni Zelenski više ne zna ni šta da kaže. Ovo je iscrpljujući rat, oni to znaju, taj rat u smislu resursa protiv Rusije ne mogu da dobiju. I sad tu imamo nešto što do sada u istoriji nismo imali, imamo jednu nuklearnu velesilu, ne silu, nego velesilu u ratu, i onaj ko misli da nuklearna velesila može da izgubi rat, taj ništa ne razume, a ne treba tu pameti neke velike. Rusija ovaj rat neće izgubiti, jer ne može da ga izgubi, jer ne sme da ga izgubi, jer ako ga izgubi, onda nema više Rusije, kazao je Dmitrović, a onda je reč dobio dr Raković koji je komentarisao trenutna dešavanja oko Kijevsko-pečarske lavre.
  • Kijevsko-pečarska lavra je od suštinskog značaja za Ukrajinu da je zauzme, zato što je ona jedan od fundamenata ruskog identiteta u Ukrajini i vezuje se tradicionalno za Kijevsku Rusiju koja je doduše srednjevekovna ruska država, ali postoji nit neprekinut vekovima između Kijevske Rusije i Rusije kasnije na tom prostoru. Kada je reč  Kijevsko-pečarskoj lavri ne vidim previše šanse da ova sadašnja struktura Ukrajinske pravoslavne crkve koja se nalazi pod moskovskom patrijaršijom ostane u manastiru, to nažalost deluje pesimistično, ali je realno, jer Ukrajincima je potrebna pobeda u simboličnom vidu nad ruskim identitetom i ruskim svetom, a ništa im bolje u tome neće doprineti nego zauzimanje Kijevsko-pečarske lavre. I koliko vidim oni polako idu ka tome, ne žure, vidimo da povremeno šalju policiju, ali pretpostavljam da će u nekom momentu sprovesti akciju i izvesti i isterati ostale koji su tamo, kazao je između ostalog dr Raković.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter