Izvor: BSC Happy
22.05.2023 u 20:25
2

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Ukrajinci koliko god govorilli o kontraofanzivi, jasno je da nemaju dovoljno snaga“

U večerašnjoj emisiji "Aktuelnosti" na Happy TV gosti su analizirali 433. dan rata u Ukrajini.

Gosti večerašnje emisije bili su: prof. dr Miloje Pršić – vojni istoričar, dr Dragan Petrović – naučni savetnik i Vladimir Basić – bankar.

Na samom početku emisije govorilo se o Bahmutu, trenutnom stanju na frontu i kako će sadašnja situacija uticati na dalji tok rata.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: RUSIJA je ponizila ceo NATO, PATRIOT NE MOŽE DA PARIRA KINŽALU
– Ukrajinci su nakon 2015. godine najčešće naseljeni deo Donbasa, to je izuzetno gusto naseljeno mesto. Dvanaestog januara je zauzet Soledar i sa te platforme je udareno na Bahmut, padali su jedno po jedno mesto. Ruska strana je uspela da priđe severnom delu grada i odmah je bio udar na istočni deo grad još od oktobra. Zauzet je prvo istočni, pa severni, pa zatim južni deo grada. Ono što je interesantno je da su Ukrajinci ušli i uložili ogromne snage oko Bahmuta umesto da su pokušali da probiju druge delove, mnogo je ukrajinskih snaga urušeno, rekao je dr Petrović.
– Pre svega pad Bahmuta je veliki iskorak u oslobađanju zapadnog dela Donjecka i predstavlja dobar osećaj jednog iskustva. Jasno je da su dronovi preovladali u upotrebi i slobodno možemo da kažemo da je ovo rat dronova. Zanimljivo je da tokom trajanja rata nijedna strana ne razvlači snage, osma meseci govorimo samo o Bahmutu, nigde nemate dejstva ni na desnom ni na levom krilu da bi se te snage razvukle. Zaključak je da Ukrajinci nemaju dovoljno snaga. Sve što su imali su suludo koristili, gubici su preko 50 hiljada vojnika, to je ogroman broj, zbog čega se to tako radilo, da li da se iscrpi Rusija što nije logično, ruske snage su sve što su Ukrajinci dovlačili uništavali, sva pojačanja koja su dobili su takođe uništavana.Bitno je da patriot nema više taj rejting koji je imao do sada, da je apsolutna zaštita, da je nepobediv, očito je da je izuzetno ranjiv, pritom što je obuka na njemu jako duga i zahtevna. Sve zemlje koje su snadbevane sa tim moraju da razmišljaju da nabave nova sredstva ili da se patriot modernizuje, rekao je između ostalog prof. dr Miloje Pršić.
EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Kadirov i Prigožin su važni elementi rata i igraju ZAPADNU IGRU!“

Na pitanje kako će sve ovo izgledati u finansijskom smislu nakon pada Bahmuta, bankar Vladimir Basić govorio je sledeće.

– Ja bih rekao da mi živimo u jednom globalnom selu i sve ovo što se dešava na bojištu odražava se na ceo svet, manje ili više. Sankcije su po meni uvek minus, ako gledamo rusku ekonomiju, sve sankcije koje su uvedene one imaju to puzajuće tj. odloženo dejstvo i sve neke posledice će se videti tek kasnije. Prošle godine država Rusija je imala 10 odsto prihoda u budžetu, ali je imala i 20 odsto rashoda, kada se pogleda šta su tamo rashodi, to su izdavanje za plate i penzije, poljoprivreda i nešto treće, to treće je verovatno vojska i sve to košta. Kada vi imate 10 odsto prihoda, a 20 odsto rashoda, onda se javlja to da u principu morate da vodite računa i o prihodima i o rashodima, jer rat košta, vojska košta. Evropu u ekonomskom smislu ovo boli, ali ih ne boli toliko, to je onaj princip ko više izdrži, to je nešto što bi i Rusija ja mislim želela da što pre okonča, kazao je on.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Ukrajinci koliko god govorilli o kontraofanzivi, jasno je da nemaju dovoljno snaga“”

  1. Dragi moji Happy šefovi. Redovno gledam tu emisiju i dosta mojih prijatelja. Sve lepo ide a ta crna voditeljica nam pojede živce. Dajte tu ženu zamenjajte i odstranite iz studia da gledaoci mogu da slušaju goste a ne njene bezobrazne upade u reči tih ljudi. Lep popzdrav.

    0
    3
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter