Izvor: BSC Happy
21.03.2023 u 21:26
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Zapad sprema sve evropske zemlje za pohod na Rusiju!“

U večerašnjoj emisiji "Aktuelnosti" na Hepi televiziji, na 390. dan rata u Ukrajini, govorilo se o poseti kineskog predsednika Rusiji, posledicama te posete, pripremi za Treći svetski rat, naoružavanju u Evropi i svetu, pohodu na Rusiju, ali i stvaranju multipolarnog sveta.

Gosti večerašnje emisije bili su: Pukovnik Ljubinko Đurković, Saša Borović, analitičar i Petar Popović, Pepo portal.

Naš gost Petar Popović komentarisao je odnos Kine i Rusije i spekulacije da Kina možda i nije najverniji ruski saveznik.

– Rusija nije sama u ovome. Mi vidimo da su u Moskvi potpisali sporazum – povećaće se izvoz tečnog gasa i nafte u Kinu, to je prst u oko Zapadu – rekao je on.

Popović je rekao da Kinezi donose mir svakako i da su strana koju i Sjedinjene države moraju da poštuju, bez obzira na naklonost Pekinga prema Moskvi.

– Moramo se podsetiti toga da je Blinken rekao da dokument (kineski dokument 12 tačaka) ima određene dobre tačke i da je kvalitetan osnov za rešavanje problema. Vidimo da su se SAD složile u nekom delu sa Kinom, ali i vidimo da se Putin nalazi na haškoj optužnici i da je stavljen na optuženičku klupu – kaže Popović.

Popović dodaje da je sud koji bi trebalo da sudi Putinu potpuno bez ikakvog uticaja, što potkrepljuje vojnom silom Rusije.

One zemlje koje budu htele da uhapse Putina, njihova državnost trajaće onoliko koliko bude potrebno raketama iz Moskve da dođu do te zemlje – rekao je naš gost.

On je takođe prokomentarisao poziciju Rusije u Africi, rekavši da Rusi dolaze na taj prostor, za razliku od kolonizatorskog Zapada, kao prijatelji i partneri.

– Imamo formiranje novog multipolarnog sveta. Africi je dosta da bude pod nečijom čizmom. Sada vide jednu Rusiju koja je došla i ponudila ruku saradnje i prosperiteta za njene (afričke) narode. Imamo formiranje jednog multipolarnog sveta koji će nadmašiti ceo zapadni svet – zaključuje Popović.

Saša Borović se slaže sa Popovićem u tome da dolazi do formiranja novog multipolarnog sveta i da će SAD u takvom svetu biti gubitnik.

– Ovde bih dodao dve zemlje, Iran i Meksiko koje prave problem Americi… srećna Nova godina Irancima i iranskoj državi koja se ovih dana bori sa cionistima koji žele da je napadnu – i dodaje da se Iran sprema za veliki vojni sukob: „Iran se sprema za ozbiljan ratni sukob. Iran je saveznik Rusije, koji joj je isporučio oko 300 miliona u naoružanju, a nije samo to…“ kaže Borović.

On ističe da je Meksiko ključna tačka u koju treba gledati u borbi protiv SAD.

– Meksiko je jedna od ključnih država koja će srušiti kompletan globalni sistem. Meksički predsednik je odredio 5 tačaka u sukobu sa Amerikom i da će svih 5 tačaka biti sprovedeno u narednih nekoliko meseci. Prva tačka je obaranje 16 banaka u SAD, tako što su preko 10.000 ljudi koji imaju ozbiljne firme nagovorili da uzmu u gotovini 163 milijarde dolara u jednom danu iz američkih banaka – rekao je naš gost.

Borović kaže da se na ovaj način, kojim se Meksiko može pohvaliti, ruši „korporativni fašizam“.

Na ovaj način se sprečava korporativni fašizam, koji se sprovodi iz nekoliko velikih banaka, jedna od njih je i Black Rock – kaže Borović.

Takođe, kako Borović navodi, Black Rock finansira sva ratovanja i ratnu industriju SAD, te je u skladu sa tim ista korporacija potpisala i ugovor sa Kijevom.

Borović takođe dodaje da je Srbija dobila još jedan uslov za ulazak u EU.

– Znate da je Srbija dobila novi uslov za ulazak u EU… da uhapsi Putina! – rekao je on.

Nadovezujući se na svoje sagovornike Ljubinko Đurković kaže da Zapad želi da produbi krizu i da je on glavni krivac za rat u Ukrajini.

– Zapad hoće da produbi krizu i da iscrpljuje Rusiju na prostorima Ukrajine, da priprema svoje vojne efektive. Zapadu uopšte nije stalo do mira – kaže Đurković.

Naš gost navodi da bi rešenje problema bilo kroz par sati da to želi Zapad i da je rat u stvari način da se neprijatelji Rusije istoj približe tehnološki.

Kad bi Zapad hteo da bude mira, to bi mogli za nekoliko sati, ali Zapadu nije u interesu da prestanu sukobi. Time misle da će ekonomski i vojno da iscrpe Rusiju, ali to je nemoguće, jer je ona desetak godina ispred Zapada, naročito u PVO. Zapad hoće da stvori tampon vreme da bi mogao tehnološki da se suprotstavi Rusiji – rekao je Đurković.

Govoreći o vojnoj sili Rusije naš gost smatra da je ona neprikosnovena i da njoj, kao ostalima u svetu, nije potrebna bilo čija pomoć.

Kina u suštini nema potrebe da isporučuje naoružanje Rusiji. Rusija ima sasvim dovoljno i efikasno naoružanje da blagovremeno i efikasno deluje po cijevima Zapada – zaključuje Đurković.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter