Izvor: BSC happy portal
17.03.2023 u 20:36
1

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HEPI TELEVIZIJI: „Ako bi se Putin našao u bilo kojoj zemlji potpisnici, oni bi bili dužni da ga hapse…“

Vrsni stručnjaci su ove večeri analizirali goruće tematike koje okupiraju svet.

Tokom informativne emisije „Aktuelnosti“ na Hepi televiziji ove večeri govorio se o trenutnom stanju na frontu, toku specijalne vojne operacije, ali i najnovijim optužbama na račun predsednika Ruske Federacije – Vladimira Putina.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Ovo je velika zavera Zapada, ne samo protiv Rusije, već i protiv ukrajinskog naroda i međunarodnog poretka“

Međunarodni krivični sud izdao je nalog za hapšenje za ruskog predsednika Vladimira Putina i ombudsmana za decu Marije Lvove-Belove.

„Rusija nije potpisnica Rimskog statuta Međunarodnog krivičnog suda i ne snosi nikakve obaveze po njemu. Rusija ne sarađuje sa ovim telom, a mogući „recepti“ za hapšenje koji dolaze od Međunarodnog suda biće pravno ništavni. za nas“, naglasila je i Marija Zaharova.

Na ove krucijalne tematike svoj sud su izneli Ljubinka Milinčić – urednica „Sputnjika“, Miroslav Španović – pukovnik i Branko Lukić – advokat koji su se osvrnuli na današnju udarnu vest.

  • Ovim vidimo kako funkcioniše taj međunarodni poredak zasnovan na pravilima. On može da ide i protiv zakona. Ovaj sud je ovom odlukom prekršio zakone na osnovu kojih deluje. Da bi sud imao nadležnost, zemlja protiv koje deluje mora da bude članica, potpisnica ugovora. Ukoliko zemlja traži do tog suda da ima nadležnost na toj teritoriji, na taj način može, Rusija to nije učinila. Ovo je takav apsurd, kao da nisam budan, kao da sanjam ružan san. Politika se izdigla iznad prava, čak i zloupotreba politike. Oni nemaju nikakvu jurizdikciju nad Putinom ili bilo kojim stanovnikom – rekao je advokat Lukić, a potom se nadovezala i Milinčičeva koja je obajasnila pozadinu ove groteske.

 

  • Imam osećaj da sve ide u pravcu pravog ludila, nema pravila, nema zakona, nema ničega. Znamo da Rusija nije potpisnica te Rimske deklaracije, povelje, rimskog statuta, oni ne priznaju taj sud. Ne može im se suditi. Ako bi se Putin našao u bilo kojoj zemlji potpisnici, oni bi bili dužni da ga hapse. Ne verujem da bi se to desilo, ali ne postoje granice u bezobrazliku i samovolji – rekla je između ostalog urednica „Sputnjika“, a potom je svoj stav izneo i pukovnik Španović.

 

  • Da ovo nije žalosno, bilo bi veoma smešno. Zapad ne poštuje nikakva pravila sem onih koja njima odgovaraju u tom trenutku. Ovo su tragične stvari. Ovo će izazvati još veće probleme. Na Zapadu nisu shvatili da je Amerika jako daleko, a oni se igraju pred kućom. Niko ne spominje skoro pa genocid na ruskim narodom u Odesi, kada je zapaljena zgrada. Najveći zločin je mrzeti. Ukrajinci sada jedino znaju da ginu, Zelenski treba da bude osuđen. – istakao je na Hepi televiziji na Hepi televiziji.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HEPI TELEVIZIJI: „Ako bi se Putin našao u bilo kojoj zemlji potpisnici, oni bi bili dužni da ga hapse…“”

  1. Vikend a aktuelnost bili samo do 21.21 sati zašto ne do ponoći. Šta se dešava u Europi znamo jer živimo i putujemo po Europskim zemljama interesuje nas Ukraina i Rusija.

    3
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter