Izvor: BSC HAPPY
08.02.2023 u 23:09
0

General Vinko Pandurević za „AKTUELNOSTI“: „Bipolarni sistem je uspostavljen na osnovu ideoloških razlika, sukoba Zapada i sovjetskog socijalizma!“

U emisiji AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 350. dan rata u Ukrajini.

Naši sagovornici o najnovijim dešavanjima u sukobima u Ukrajini bili su: dr Aleksandar Mitić sa Instituta za međunarodnu politiku i privredu, političar prof. dr Vojislav Šešelj i general Vinko Pandurević.

General Vinko Pandurević izjavio je da se erodiranje unipolarnog sveta mani festuje u Ukrajini.

„Bipolarni sistem je uspostavljen na osnovu ideoloških razlika, sukoba Zapada i sovjetskog socijalizma, a ovaj sada pokušaj stvaranja novog svetskog poretka, odnosno erodiranja unipolarnog sveta jeste geopolitičko pitanje i ono se manifestuje u Ukrajini“, rekao je Pandurević.

On je dodao da postoji razlika između sredstava koja su „u organskom sastavu vojske“ i pošiljki nekome ko za to nije obučen.

„Sve što su Ukrajinci do sada dobili i što im je isporučeno je bilo značajno za njihovu odbranu i za njihovo uspešno vođenje borbenih dejstava, ali tu treba napraviti razliku. Nije potpuno isto ako jedna sredstva tenkove, avione, rakete, upotrebljava zemlja koja to ima u organskom sastavu svoje vojske, ima svoju proizvodnju, održavanje logistiku, i kada to pošaljete nekome drugom koji nije za to kvalifikovan, osposobljen, pripremljen itd“, izjavio je Pandurević.

General je istakao da će slanje raketa Kijevu dovesti do još veće eskalacije.

„Ove rakete koje će stići, ili koje su već stigle, one imaju domet od 150 kilometara, možda i veći, oni o tome ne govore. Svakako će biti iskorišćeni za gađanje glavnih vojnih ruskih instalacija, ne samo na području Ukrajine u njenim granicama ranijim, nego i na prostoru Rusije. Gađaće sigurno postrojenja i oni će reći: „Opravdano, imamo razloga da gađamo vatrene položaje sa kojih se ispaljuju rakete na naše gradove. Tako da će to dovesti još do još veće eskalacije“, dodao je general.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom Youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter