Izvor: BSC Happy
18.02.2023 u 22:45
0

LJEPOJEVIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „U Bahmutu je na snazi Gerasimova taktika ratovanja- izluđivanje protivnika!“

U emisiji “AKTUELNOSTI” na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 360. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Tokom informativne emisije „Aktuelnosti“ na Hepi televiziji ove večeri govorilo se o trenutnom stanju na frontu kao i geopolitičkim dešavanjima.

Gost emisije je bio novinar Siniša Ljepojević.

Ljepojević ističe da rat u Ukrajini je višeslojni sukob.

-Ovaj sukob se može posmatrati na više načina. Rat će se završiti, ali se neće završiti sukob koji ovaj rat simbolizuje. To je višeslojno, teško može to da razume zapadni um koji je sklon praktičnim stvarima.

PAVIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Pravoslavlje integriše narode dok Zapad istrebljava, a ostatak stavlja u koncentracione logore!“

On smatra da se u Ukrajini vodi rat dva antagonizma.

-Ovo nije samo sukob dve civilizacije. Ne smatram da je Zapad civilizacija. To je sukob političke i društvene vizije i filozofije i vizije budućnosti- kaže Ljepojević.

Dosadašnji model koji je vladao svetom od kraja Drugog svetskog rata je propao, smatra Ljepojević.

-Ovaj dosadašnji model je destruktivan i nosi zlo te je morao da propadne. Zapad sam po sebi nema kapaciteta da ga sačuva. Taj model ne može sam sebe da izvuče iz te krize.

Ljepojević smatra da je za mnoge ljude na Zapadu ovaj sukob otkrio nešto o čemu oni nikada nisu ni razmišljali, a to je da postoje i neki drugi svetovi, neke drugačije kulture koje su prethodile Zapadu.  Postoje neke zemlje i neki narodi koji poštuju to svoje viševekovno iskustvo kao što je to slučaj sa Kinom. Kineski narod zna tačno šta je bilo pre hiljadu godina.

Ljepojević smatra da je ovaj rat zapravo nova istorija u nastajanju.

PROFESOR PERIŠIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Ukrajina je odustala od svog identiteta i zato skupo plaća cenu“

-Zapad više neće moći da diktira uslove života svojim građanima i nije više kreator istorije.  Evropa je tu sada marginalizovana. Ovo je lom epoha. Jedna se završila i nastaje druga, a videćemo kakva će ona biti. U toj epohi će se sve menjati i ona će uticati na to kako će živeti buduće generacije na Zapadu.

O povlačenju NATO snaga i  stranih plaćenika iz Bahmuta, Ljepojević kaže:

– Verujem da je poziv na povlačenje koji stiže sa raznih strana tačan. Tamo je nemoguće živeti, ako neko i preživi taj će poludeti od stalnog granatiranja. Ukrajinci ne popuštaju. U Bahmutu je NATO u komandnim struktrurama. Njihova je i hrana. To je direktno učešće NATO snaga na frontu. Situacija je katastrofalna. Plaćenici su pobegli. Ukrajinci se bore, ginu masovno i to ne može da se gleda. Zašto Rusi ne zatvore taj jedini put kojim Ukrajinci dobijaju oružje i hranu? Tu se ne vidi nikakav smisao i svi smatraju da je situacija jasna, a priča je završena.  Pitanje je dana kada će Rusi proglasiti pobedu u Bahmutu. Bahmut je pravi primer nečega što je poznato u ruskoj vojsci- isrcrpljivanje protivnika. Rusima se ne žuri. To iscrpljivanje protivnika i neizvesnost je vrlo jak oblik psihološkog rata što je Gerasimova taktika, a on je ekspert za izluđivanje protivnika. Zapad je instalirao Bahmut da bude kao Staljingrad. Pad njegov će imati veliki psihološki uticaj na Ukrajince.

Ljepojević smatra da zapad ne može da prisna poraz u Ukrajini i da se zato služi raznim trikovima kao što su mirovni pregovori.
Mislim da je Treći svetski rat u Ukrajini u toku. Svi znamo da je Ukrajina samo prostor sukoba kolektivnog Zapada sa Rusijom. To je rat protiv jednog novog uređenja sveta i Rusija tu nije sama iako ratuje sama. Tu je i Evroazija. Stoltenberg je u pravu kada kaže da jedan dobar deo Zapada je spreman da eskalira sukob i da ide preko Poljske ili neke druge države jer elita ne može da prihvati poraz.  Moguće je čak da se ponovi vijetnamski scenario -vojni savetnici, naoružavanje, živa sila… Moguće je da se to desi, Amerikanci nemaju živu sili, ali Zapad bi mogao da uđe u Ukrajinu. Sve je moguće, takva je situacija.

o uplivu SAD u ratu u Ukrajini Ljepojević kaže:

– Stvaraju se alternative u Ukrajini. Amerika ide do nekog nivoa sa nekim ljudima i onda ih povlači. Zelenski ostaje do kraja, ali i sam će biti žrtva toga, na ovaj ili onaj način.  Bivši savetnik Zelenskog, Arestovič,  je dobar simptom te metodologije. On je primer kako to radi Amerika.  Ti centri moći koji su povezani sa ukrajinskom dijasporom. Ona je izvorno nacistička. U  Austriji je bio sabirni centar za odbegle naciste, a  komandat je bio Harold Makmilan koji je naredio da se vrate u svoje zemlje ustaše, jugoslovenski monarhisti i ukrajinski nacisti.  U Kanadi je centar ukrajinskog nacizma. Hruščov je svojevremeno vratio 100.000 ukrajinskih nacista u Ukrajinu. Ona je odavno bila podložno tle jedne neverovatne mržnje. Ta mržnja je tinjala i u vreme SSSR-a. U času kad je Ukrajina dobila nezavisnost,  10 miliona ljudi se iselilo i došlo u Rusiju- kazao je Ljepojević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter