Izvor: BSC HAPPY
22.01.2023 u 22:23
0

Nestorović za „AKTUELNOSTI“: „Ne mora da se osvoji cela teritorija Ukrajine, Japan je kapitulirao kada je bačena atomska bomba“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 333. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini. Od najnovijih informacija izdvajamo posetu bivšeg premijera Velike Britanije Borisa Džonsona Ukrajini, kao i upozorenje iz Rusije predsednika Dume Vjačeslava Volodina da će doći do odmazde ukoliko SAD i NATO odobre isporuku oružja za napad (tenkova) Kijevu

O ovim i ostalim temama povezanim sa sukobom u Ukrajini razgovarali smo sa našim gostima: direktorom Evroazijskog bezbedonosnog foruma generalom prof. dr Mitrom Kovačemprof. dr Branimirom Nestorovićem i novinarom Sinišom Ljepojevićem.

Prof. dr Branimir Nestorović je podsetio na izjave bivšeg vojnog savetnika nekadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa, pukovnika Mekgregora, da Rusija oko Ukrajine ima 540.000 vojnika i da se ne zna sa koje strane će uslediti napad.

Novinar Siniša Ljepojević u emisiji „AKTUELNOSTI“: „Sve su to kockice jednog mozaika…“

“Ja vrlo redovno pratim pukovnika Mekgregora, on je bio vojni savetnik u vreme Donalda Trampa, on nije bilo koji pukovnik ili samo neki vojnik. On kaže da Rusi trenutno drže oko 540.000 vojnika oko čitave Ukrajine i ne zna se sa koje strane će nastupitii napad. Vidite kako sui h navukli u Bahmutu, povukli su sve reserve od tamo i sada su probili front u Zaporožju. I tu je sad problem Ukrajinaca, isti problem koji su Rusi imali do kada nisu imali vojske – front je bio slabo branjen. Sada oni ne znaju sa koje strane će doći napad, možda će doći iz Belorusije, to niko živi ne zna”, izjavio je Nestorović u emisiji „AKTUELNOSTI“.

O navodima da će Rusija i Poljska nakon poraza Ukrajine podeliti njenu teritoriju gde bi Poljskoj pripala zapadna Ukrajina uključujući i Kijev on je izjavio da ta teritorija objektivno Rusiji nije potrebna.

“Meni je bilo interesantno, bukvalno sedam dana pred napad Rusije na Ukrajinu Sergej Lavrov (ministar spoljnih poslova Rusije) je bio u Varšavi i vrlo dobro je bio primljen. Istakao je da je ovo novi period odnosa Poljske i Rusije. Nekako znali su već i jedni i drugi da će intervencije biti. Rusima objektivno taj deo nije potreban”, smatra Nestorović.

„Zapad daje oružje, opremu, municiju, nešto novca, zarad stradanja ukrajinske mladosti i iscrpljivanja Rusije“, u emisiji „AKTUELNOSTI“.

Nestorović je dodao da nije neophodno osvojiti čitavu Ukrajinu i podsetio na primer Japana u Drugom svetskom ratu.

“Ne mora da se osvoji cela teritorija Ukrajine. To smo imali, Japan je kapitulirao kada je bačena atomska bomba, Amerikanci ni jednog trenutka nisu stupili na tlo Japana pa su promenili vlast u Japanu, zadržali su cara, ali praktično sem Okinave se nikada nisu iskrcale u Japan, a Japan je potpisao kapitulaciju. Ne mora fizički da se uđe u neku zemlju. Na kraju ciljevi ove specijalne vojne operacije su bili demilitarizacija i denacifikacija i specijalni status za ove teritorije. Prema tome nije teško zamisliti da se na kraju sklopi neki dogovor takav”,

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom Youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter