Izvor: BSC HAPPY
22.01.2023 u 21:41
0

Novinar Siniša Ljepojević u emisiji „AKTUELNOSTI“: „Sve su to kockice jednog mozaika…“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 333. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini. Od najnovijih informacija izdvajamo posetu bivšeg premijera Velike Britanije Borisa Džonsona Ukrajini, kao i upozorenje iz Rusije predsednika Dume Vjačeslava Volodina da će doći do odmazde ukoliko SAD i NATO odobre isporuku oružja za napad (tenkova) Kijevu.

O ovim i ostalim temama povezanim sa sukobom u Ukrajini razgovarali smo sa našim gostima: direktorom Evroazijskog bezbedonosnog foruma generalom prof. dr Mitrom Kovačem, prof. dr Branimirom Nestorovićem i novinarom Sinišom Ljepojevićem.

Siniša Ljepojević komentarisao je još uvek neizvesnu isporuku tenkova zapadnih saveznika Kijevu i istakao da se radi o političkoj propagandi i manipulaciji.

“Prvo da vidimo koji broj tenkova… Ako se govori jedna zemlja 14, Engleska kaže 12, zaista, da li neko normalan veruje da 30 tenkova može da promeni ratnu sliku i ratnu situaciju u Ukrajini. Drugim rečima, ovde se radi o jednoj političkoj propagandi, jednoj političkoj manipulaciji sopstvene javnosti, ali isto tako obračunu među saveznicima na Zapadu. Sada optužuju Nemačku da neće da daju 14 tenkova, ili ove, ili one… To je među njima obračun. To nema nikakve veze sa pomoći Ukrajini u smislu stvarne pomoći, nije važno da li je to dobro ili nij, ali kao pomoć Ukrajini – to nema nikakve veze sa tim“, smatra Ljepojević.

Novinar veruje da se „prašina diže“ kako bi se skrenula pažnja na politički sukob između članica NATO, ali i stvarno stanje sa oružjem u ovim zemljama.

„Zapad daje oružje, opremu, municiju, nešto novca, zarad stradanja ukrajinske mladosti i iscrpljivanja Rusije“, u emisiji „AKTUELNOSTI“.

„Istovremeno, tim pričama i manipulacijama oko tih tenkova prikriva se osnovna činjenica da barem zapadna Evropa gde su članice NATO nemaju više oružja. Oni imaju oružja ali imaju stratešku rezervu, moraju da imaju u svojoj zemlji. Oni nemaju više da šalju oružja. Oni sada kupuju municiju od drugih zemalja, izvan Evrope, da bi poslali u Ukrajinu. Prema tome, to je sve jedna maska, jedan pokušaj zamagljivanja stvarnog stanja i nema nikakve dileme da među članicama NATO postoji sukob – politički sukob, sukob u idejama ali u osnovi ova priča služi da bi se prikrio ne samo taj sukob nego i stanje sa oružjem. Nemačka je sada na udaru, ali Nemačka je jedina koja je priznala da joj treba dve godine da proizvede tankove koje traži Ukrajina. Prema tome nema tih tenkova“, dodao je Ljepojević.

PETROVIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“: „Borelj je iracionalan i to govori jer iza njega stoji „duboka država““

On je dodao da Nemačka koristi krizu u Ukrajini kako bi pokušala da ostvari svoje vojne ambicije

„Nemačka već izvesno vreme koristi krizu u Ukrajini da bi obnovila svoje vojne ambicije iako je to u velikoj meri protiv njihovog Osnovnog zakona, odnosno Ustava kako se to u drugim zemljama zove Nemačka je napravila jedan savez pre pola godine u koji su ušli 12 zemalja EU, Britanija i Turska. To je savez koji treba da formira nekakve nove zasebne oružane snage predvođen Nemačkom. Da je nemačkoj jasno da dolazi još ratova i da Nemačka mora da se brani. Mada postaje sve iluzorno. Amerika već ima preko 100.000 vojnika u Nemačkoj, Nemačka je pod okupacijom, ali sve su to kockice jednog mozaika koje sugerišu o jednom velikom haosu u stvarnosti u odnosima između zapadnih saveznika i njihovoj nemoći“, zaključio je novinar.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom Youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter