Izvor: BSC HAPPY
04.02.2023 u 20:52
0

„Pošto sistemska rešenja koja rađaju nacizam nisu eliminisana od Drugog svetskog rata, sada su ona ponovo u funkciji“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY!

U emisiji “AKTUELNOSTI” na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 346. Dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Naši sagovornici o najnovijim dešavanjima u rusko-ukrajinskom sukobu bili su: ekonomista prof. dr Bojan Dimitrijević, novinar Siniša Ljepojević i prof. dr Branislav Ristivojević.

Siniša Ljepojević, na pitanje: „Da li je nacizam ponovo pretnja svetu i Rusiji?“, odgovorio je da je nacizam pretnja celom svetu i dodao da se o političko-ekonomskim sistema koji dovode do pojave nacizma nije mnogo pričalo nakon Drugog svetskog rata.

“Nacizam jeste pretnja, pre svega celom svetu, a posebno Rusiji, pošto Rusija je na udaru zemalja koje generišu nacizam. Naime, posle Drugog svetskog rata, pod uticajem zapadne medijske i političke moći, nikada nije do kraja objašnjeno za javnost, i da bude svima jasno, kako dolazi do nacizma. Da postoji ekonomsko-politički sistem koji generiše taj oblik politike i taj oblik mišljenja. U zvaničnoj istoriografiji, barem na Zapadu, Drugi svetski rat je bio sveden na to da je Hitler bio lud čovek i da je zbog toga što je on bio lud došlo do rata. To je potpuno besmisleno. Nikada se nije pokrenulo pitanje ekonomsko-političkog sistema koji na kraju generiše ono što mi zovemo “nacizam”. Britanski istoričar Tejlor je 1962. godine objavio jednu malu knjigu gde je pokušao da ukaže na te sistemske izvore, sistemske uzroke nacizma. Knjiga je izašla, nije mnogo prodavana, a on je morao javno da se izvini što je to napisao, jer to kao nije tako. Pošto sistemska rešenja koja rađaju nacizam nisu eliminisana od Drugog svetskog rata, sada su ona ponovo u funkciji”, izjavio je novinar u emisiji „AKTUELNOSTI„.

GENERAL KASTRATOVIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Korupcija je samo jedan segment faze pokoravanje neke zemlje“

On je dodao da je rat u Ukrajini, prema tektonskim promenama koji je izazvao bliži Prvom svetskom ratu, ali da je ideološki svakako bliži Drugom svetskom ratu.

“Postoji jedna centralna komanda, bar na Zapadu, jedna ideološko-političko-poslovna komanda. To je ono što je Karl Šmit, nemački teoretičar države, zvao “savez elita”. To kad se dogodi savez elita, kada intelektualna, poslovna i politička elita postanu jedno onda dolazi do takve politike kakvu mi zovemo nacizam. To je ono, kada jedna grupa ljudi počinje da tvrdi da su oni izuzetni, da su bolji od drugih i naravno dolazimo do onoga što je bilo uoči Drugog svetskog rata i do današnjeg vremena, koje je po nekim promenama tektonskim mnogo bliže Prvom svetskom ratu, ali ideološki je bliže Drugom svetskom ratu”, smatra novinar.

LJUBINKA MILINČIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Staljinizam postoji na Zapadu, a ne u Rusiji!“

Ljepojević je istakao da kako poraz Ukrajine postaje očigledniji, sve više se priča o oružju.

“Veliko je pitanje koliko uopšte se oružja šalje. Najveći deo oružja koje Ukrajina koristi je poslato pre početka rata. Nekoliko godina pre početka rata najveći deo tog oružja je stigao bio u Ukrajinu. Kada je rat počeo, naravno oružje stiže, ali ne onoliko koliko se priča. Priča o oružju, Koliko ja mogu da razumem, na Zapadu se koristi kao pokriće od razmišljanja o porazu u Ukrajini i kako poraz postaje očigledniji, sve više se priča o oružju“, izjavio je Ljepojević na TV HAPPY.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom Youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter