Izvor: BSC HAPPY
06.02.2023 u 20:33
0

Prof. dr Boris Bratina za „AKTUELNOSTI“: „Zlo je glupo, jer zlo veruje da je zlo za njega dobro!“

U emisiji AKTUELNOSTI na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 348. dan rata u Ukrajini. Ono što je uzdrmalo političku elitu Ukrajine jesu konstantne ostavke poslednjih dana i smene u vrhu državnog rukovodstva.

O ovoj, ali i ostalim temama povezanim sa sukobom u Ukrajini razgovarali smo sa: Milutinom Ilićem, Geopolitika, prof. dr Borisom Bratinom, profesorom filozofije, i Vladislavom Jovanovićem bivšim ministrom spoljnih poslova.

Prof. dr Boris Bratina smatra da smene u vrhu ukrajinskog državnog rukovodstva služe očuvanju imidža predsednika Volodimira Zelenskog.

„Sa tim ljudima je moglo da se desi bilo šta. Mi vidimo da je za Arestoviča postojao povod, to je pad rakete koja je nadletala, mislim da je Dnjepropetrovsk u pitanju, to je za njega bio povod. Onda se dogodilo ili ovo ubistvo ili… Zašto bi helikopter sa visokim zvaničnicima ministarstva unutrašnjih poslova leteo vrlo nisko iznad grada, kada Rusi i ne gađaju gradove. Za to može da se pretpostavi da je ubistvo. Činjenica je i da je Viliam Burns u samom startu je najavljivao da će promena biti.  Promene se događaju, meni se tako čini, u tom pogledu da se oslobodi i da se održi dalji medijski uticaj Zelenskog koji kao savršena lutka, pravi glumac, tačno prenosi ono što mu se kaže. Arestovič, šta god mi mislili o takvim, spodobama da kažemo, i njihovoj inteligenciji, ipak je jedan zlikovac koji je propagirao čitavu ovu mržnju i novorasizam ukrajinski. Prema tome, neko je izgleda izgovorio onu čuvenu reč „čistka“ koja je nekada važila za neke druge strane sveta, ali vidimo da onim stranama sveta koje su danas na političkoj sceni to ni malo nije strano, niti im je bilo strano. Mislim da se čitava igra odvija oko očuvanja imidža Zelenskog, da ne bi bilo više uticaja koje bi sada mogli da naruše jedinstvo vlasti u Ukrajini“, rekao Bratina u emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY.

„Plan davljenja Rusije sankcijama kao bumerang se vratio onima koji su taj plan napravili“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY!

On se osvrnuo i na situaciju sa isporukama oružja zapadnih partnera Kijevu, ali i na rusku nevoljnost da upotrebljava u ovom sukobu svoje najnaprednije oružje.

„To je verovatno stvar nekakve strategije i taktike, da vi ne izvadite sve adute iz rukava. Kao što vidimo, Amerikanci Ukrajince naoružavaju u meri koju oni žele, sa određenim oružjem , tako i Rusi sa druge strane koriste ono što im vrši posao. Oni su akcioni, oni moraju da budu nešto jači, ali nisu u poziciji da bace sve karte na sto. Inače bismo videli da druga strana dolazi do njihove tehnologije, da to razvija itd. Mislim da je tu ta taktička igra, šta ćete pokazati i šta nećete. To je neka vrsta pokera, ali u čitavoj stvari, u svemu ovome što se događa, mi jasno prepoznajemo obrise nečega što je u svim vremenima postojalo, a to je borba dobra i zla. Mi koji smo sigurni da smo na dobroj strani, prepoznajemo drugu stranu kao zlu. Kada se u ovu svakodnevnu politiku ubaci nešto malo metafizike, odmah shvatimo da je zlo glupo, jer zlo veruje da je zlo za njega dobro. Zato će Rusija ovaj rat sigurno dobiti, tu nikakvih diskusija nema, zato što je ovo rat koji se mora dobiti. Ovo u početku nije bio rat za Ukrajinu, ružno je čak i slušati da ratuju Rusija i Ukrajina, to je zaista Rusija protiv NATO pakta i zato ima „mitske dimenzije“ ova čitava borba. Sam ruski narod je, pogotovo u ovim raznim bombardovanjima, teškim ubistvima, odnosima prema Rusima – ujedinjeniji više nego ikada. To je ona snaga koju ima u ovom trenutku i to je snaga koja može da privuče slobodarske zemlje u ovom trenutku“, izjavio je Bratina.

„Rusima je u interesu da Zelenski bude poražen, da se celom svetu pokaže kakva je on karikatura“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom Youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter