Izvor: BSC HAPPY
21.02.2023 u 22:09
0

Profesor dr Janjić za „AKTUELNOSTI“: „Putin se zalaže za prave tradicionalne vrednosti, Rusija to brani, dok Zapad želi sve da POKORI“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 363. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Da li je Bajdenova poseta Kijevu opraštanje od Ukrajine ili najava da bi novi sukob, veći, tek mogao da počne? Međutim, za taj sukob oni nemaju ni ljudstva ni municije. Jasno je da bi Zapad pokušao da uradi sve da bi savladao Rusiju, dok Putin poručuje „Mi smo nepobedivi“.

O ovim i ostalim temama povezanim sa sukobom u Ukrajini razgovarali smo sa našim gostima: prof. dr Jovanom Janjićem, kulturologom, dr Slobodanom Jankovićem iz Centra za konzervativne studije i Draganom Stanojevićem, Pokret ROD.

Profesor Janjić najpre je komentarisao današnji govor ruskog predsenika Vladimira Putina, ističući da je Putin pravi zagovornik tradicionalnih vrednosti na kojima ceo svet opstaje.

– Ovo je bio važan dan, predsednik Putin je u svom govoru skenirao današnju situaciju u ovom svetu. Vidimo u kakvom zlu je svet danas. Često sam govorio da je ovo borba između dobra i zla, možda svuči previše uopšteno kada tako kažem, ali je to zaista tako. Ja analiziram često svaki govor Putina, i mogu da kažem da svako njegovo izlaganje, pa tako i ovaj govor danas ima hrišćansko jevanđeljsko utemeljenje. On se zalaže za one vrednosti na kojima ovaj svet opstaje, sve božije vrednosti, a šta nam dolazi sa Zapada, ono što je u službi đavola i satane i zato je i Putin rekao da će oni u savez sa crnim đavolom. Zapad uništava ovaj svet i sve tradicionalne vrednosti, Rusija je ta koja brani upravo te vrednosti, tu je razlika. Rusi su istakli da Zapadu Rusija nije prva stanica, već će nakon toga ići dalje da pokore ceo svet. Međutim kako je i Lavrov rekao, svet se ubrzano menja, i dobijamo jednu novu sliku sveta koju ćemo gledati u budućnosti, kazao je on.

Slobodan Janković za „AKTUELNOSTI“: „Zapad je u službi „crnog đavola“, oni se pripremaju i za rat sa Kinom“

Janjić je istakao da će biti jako kasno kada se i ako se Ukrajina ikada osvesti, tada moda čak i neće više imati državu.

– Ukrajina se ohrabruje da ratuje zarad tuđih interesa, a da toga i nisu bili svesni. Kada se Ukrajinci osveste biće kasno, pitanje je i da li će tada imati državu. Jasno je da su oni vojnici NATO pakta, odnosno zemalja koje stoje iznad NATO pakta, pre svega Amerike, Velike Britanije, Nemačke i Francuske. Ukrajina može da opstane samo ako se odrekne dela teritorije, ona više nikada neće biti ono što je bila. Zapad je svestan toga i sada se vode time daj da se spase šta se spasiti može, ne zarad Ukrajine, već kako bi oni imali deo teritorije koji će koristiti kao oruđe protiv Rusije, kako je i Putin rekao to će biti antirusija, da imaju daj deo koji će koristiti kao polugu kojom će udarati na Rusiju, to je pre svega cilj, ističe gospodin Janjić.

Na pitanje da li je sada potvrđeno da je ovo zapravo rat između Zapada i Rusije, Janjić ističe sledeće:

„Ono što je neverovatno, oni nikada ozbiljno nisu slušali Putina. Za razliku od njih, on šta govori to i radi“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY!

– Više nema nikakve dileme da li je ovo rat Zapada protiv Rusije, ovo je svetski rat koji se vodi na jednom ograničenom prostoru, unutar granica Ukrajine, ali samim tim što su zemlje NATO pakta umešane, jasno je da se radi o svetskom sukobu u regionalnim okvirima. Oni to više i ne kriju, u svakoj njihovoj izjavi možemo to da čujemo, kada kažu „zajednički vodimo rat protiv Rusije“, onda je sve jasno. Makron je takođe rekao „mi ne samo da vodimo rat protiv Rusije, nego smo se sve vreme mešali u unutrašnje poslove i promenu vlasti, rekao je čak i da priželjkuje poraz Rusije, ističe Janjić.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom Youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter