Izvor: BSC HAPPY
24.01.2023 u 12:16
0

„Ovoga trenutka propaganda Ukrajine radi više nego što vojna sila radi“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY

U emisiji "AKTUELNOSTI" na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 334. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini. Od najznačajnijih informacija izdvajamo novu ofanzivu ruskih snaga u regionu Zaporoške oblasti, dok obaveštajne službe Rusije upozoravaju da Kijev raspoređuje snage oko nuklearnih elektrana.

O ovim i ostalim informacijama povezanim sa sukobom u Ukrajini razgovarali smo sa našim gostima: sociologom prof. dr Milimirom Mučibabićem, pilotom Stevanom Ignjatovićem i naučnim savetnikom dr Aleksandrom Rakovićem.

Pilot Stevan Ignjatović naglasio je da je očekivano da se najžešće borbe sada vode oko Zaporožja zbog razloga bezbednosti i same elektrane i ostalih delova fronta.

Novinar Siniša Ljepojević u emisiji „AKTUELNOSTI“: „Sve su to kockice jednog mozaika…“

„Ono što je najbitnije ovoga trenutka, to je da Rusi moraju da ostvare svoj cilj koji su zacrtali još 24. februara 2022. godine, a to je da teritorije koje su htele da budu sa njima, budu i vraćene. Oni su početkom juna meseca prošle godine dožioveli onako, jednu vrstu poraza, iz prostog razloga što se u taj rat umešala zapadna tehnika, koja je bila vrlo precizna u nanošenju žestokih udara Ruskoj armadi. Sada dolazimo u situaciju da od cele te priče od juna meseca pa do sada, Ukrajinci su uspeli da vrate samo 18 procenata od 40 koliko su Rusi zauzeli. Dolazimo u situaciju da se najžešće borbe sada vode oko Zaporožja, zna se zbog čega – zbog najveće nuklearne elektrane u Evropi koja je tamo i da sada treba da se odradi posao zauzimanja cele te oblasti zbog razloga bezbednosti i same elektrane i ostalih delova fronta“, izjavio je Ignjatović za „AKTUELNOSTI„.

On je na TV HAPPY istakao da se, u razgovoru sa gospodinom Radićem, saglasio oko sledećeg:

„Ovoga trenutka propaganda Ukrajine radi više nego što vojna sila radi i da ovoga trenutka, s obzirom na uspehe koje Rusi postižu u ovim blagim kontraudarima je razlog borbe specijalnih jedinica ruske vojske protiv, da kažemo, obične vojske Ukrajine iz prostog razloga što specijalci su, po našem mišljenju, ušli duboko u teritoriju Ukrajine, iza leđa regularnih jedinica, gde uništavaju i obaveštavaju o ciljevima raketne i artiljerijske jedinice ruske vojske, da im nanose gubitke, otkrivaju mesta, centre veza, centre artiljerijskih skladišta, ujedno vrše diverzije i deluju iz pozadine odnosno sa leđa ukrajinske vojske“, dodao je pilot.

Ignjatović je izjavio priče o ofanzivama ukrajinske strane – nisu realne u ovom trenutku.

Nestorović za „AKTUELNOSTI“: „Ne mora da se osvoji cela teritorija Ukrajine, Japan je kapitulirao kada je bačena atomska bomba“

„To što oni pričaju da spremaju ili da će biti ofanziva, ja mislim da je to jedna priča bezvezna gde iz prostog razloga, na ovom samitu u Ramštajnu, general Mili, načelnik Generalštaba američke vojske doslovce je izrekao da oni niti imaju ljudskih resursa, niti imaju tehničkih resursa, da bi na bilo koji način mogli da sprovedu bilo kakvu veću akciju u doglednom vremenskom periodu, možda i cele ove godine, nadajući se da će u nekom vremenskom periodu dobiti to zapadno naoružanje koje će im možda omogućiti neki delimičan uspeh na frontu koji do sada oni nisu imali. Ukrajinska vojska po meni je u stagnaciji i ovo što sada radi je samo odbrambeno, a ove priče o ofanzivama ukrajinske strane – nisu realne u ovom trenutku“, zaključio je Ignjatović.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom Youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter