Izvor: BSC HAPPY
01.02.2023 u 22:18
0

PUKOVNIK JOKANOVIĆ ZA „AKTUELNOSTI“: „Ukoliko Rusija krene u jaču ofanzivu, Ukrajina će dobiti BORBENE AVIONE“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 343. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Jedan od večerašnjih gostiju emisije „Aktuelnosti“ bio je i pukovnik Mirčeta Jokanović, koji je sa ostalim gostima diskutovao i iznosio svoje mišljenje na temu trenutnih dešavanja kada je reč o ratu u Ukrajini.

Zašto mnogi smatraju da je slanje borbenih aviona tačka koja bi prelila čašu, a slanje raketa i projektila ne shvataju tako ozbiljno, pukovnik Jokanović je objasnio:

– Zato što je domen aviona veći, i mogli bi da upadnu dalje, a sa raketama je ograničen domet na 300 kilometara, ali svakako da ni rakete nisu šala i sa tim mogu da tuku Rusiju pa skoro sve do Moskve, nije ni to mali domet, kazao je on.

Jokanović smatra da kada Zapad krene da priča o nečemu, da to znači da planovi već postoje, zato kako je rekao ne isključuje mogućnost, čak i smatra da će Ukrajina sigurno dobiti borbene avione.

Kada je reč o donaciji Zapada i njihovim postupcima, on kaže da su oni u stanju panike, zato sada povlače poteze kojima trenutno svedočimo.

POLITIKOLOG MILAN VILIĆ ZA „AKTUELNOSTI“: „Zapad ulazi u zonu paničnog, tu nema bistrih glava, plan koji su davno skovali ne funkcioniše“

– Na Zapadu se pojavlju strah i panika, zato kreću sa ofanzivnim sistemima, jer tenkovi su ofanzivni sistemi, sistemi velikog dometa, koji mogu da izvrše dejstvo na teritoriji Rusije. Zato kažem da je moguće da će Ukrajina dobiti avione, mada to zavisi dosta i od jačine ruske ofanzive, ako oni krenu u široku ofanzivu, to će se desiti, a mislim da će Rusija pokrenuti ofanzivu, jer od pregovora nema ništa, rekao je Jokanović.

Na pitanje kako ocenjuje činjenicu da borba oko Bahmuta toliko dugo traje, i kome to više odgovara, ruskoj ili ukrajinskoj strani, rekao je sledeće:

– Oni su prvu liniju u Zaporožju povukli i sumerili ka Bahmutu, njima kao da je cilj više psihološki, da se vidi da oni kao mogu da se suprotstave, ali zato rusi idu sistematski, idu zgradu po zgradu, ne srljaju svuda okolo bez cilja. Zato i Ukrajina ima toliko vojnih gubitaka, ona sve više vojnika gubi, zato što srljaju na sve strane, rekao je on i dodao da Rusija zapravo možda dozvoljava da oružje stigne Ukrajina da bi ga uništili, jer oni će to uništiti na frontu, i tu onda dolazi do razoružavanja protivnika. Njihov cilj je nepredividiv, ali sigurno planski odličan, zaključio je pukovnik Mirčeta.

Kada je reč o budućim promenama na forntu i šta je to što će se dešavati dalje, on je rekao da ubrzo možemo očekivati pomeranje granica i da je vojna snaga Rusije sve veća i spremnija.

ĐURO BILBIJA ZA „AKTUELNOSTI“: „Amerika mazi nacizam gde god može, ona je ČETVRTI RAJH“

– Kod nas recimo osnovna obuka vojnika traje 2 meseca, rusi već imaju ljude koji se obučavaju 4 meseca, oni će verovatno njih pustiti kad procene da je situaciji prikladna za tako nešto.

Za kraj je dodao da oružje koje Ukrajina dobija neće značajno promeniti stanje na frontu.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom Youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter