Izvor: BSC HAPPY
02.02.2023 u 22:19
0

“Rusi sporo sedlaju konja, ali kada krenu su veoma munjeviti”, u emisiji AKTUELNOSTI na TV HAPPY!

U emisiji “AKTUELNOSTI” na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 344. dan rata u Ukrajini.

Od najznačajnijih informacija izdvajamo da je u svom govoru na obeležavanju 80. godišnjice Staljingradske bitke ruski predsednik Vladimir Putin izjavio da je uveren da će Ruska Federacija odneti pobedu u sukobu u Ukrajini, dok Evropska komisija planira da uvede novi paket sankcija, deseti po redu, usmeren protiv Rusije.

O ovim i ostalim temama povezanim sa sukobom u Ukrajini razgovarali smo sa našim gostima: advokatom Vladanom Glišićem, Dragoslavom Bokanom sa Instituta za nacionalnu strategiju i prof. dr Draganom Škobaljem, ekspertom za energetiku.

Prof. dr Dragan Škobalj istakao je da „Rusi sporo sedlaju konja, ali kada krenu su veoma munjeviti“.

Dragoslav Bokan za „AKTUELNOSTI“: Klopka Staljingrada je bila u imenu grada, nije smeo da padne „Staljingrad“!

“Gledajte, mi moramo ovaj period da podelimo od dolaska Putina od 2000. do 2014. i od 2014. do 2022. godine i ovaj period specijalne vojne operacije. Putin je jednom naglasio: “Kada vidiš da mora doći do sukoba – udari prvi i iskoristi snagu neprijatelja”. “Duboka država” i centri moći, preko SAD, preko Pentagona, preko MMF-a, Svetske banke, Svetske trgovinske organizacije, Svetske zdravstvene organizacije, su znali da vojno ne mogu pobediti Rusiju. Mislili su da će Rusiju da sruše iznutra, i u samom startu su im blokirali ni manje ni više nego 300 milijardi evra. To je čista pljačka! Rusi su to otrpeli, jer su se bili spremili za ovaj rat. Možda samo nisu za ovaj propagandni rat, jer je on izgubio svaku meru, crno postaje belo, belo postaje crno.  U početku je bilo malih moramo reći “lutanja” dok se to nije izorganizovalo, 150.000 vojnika. Onda je NATO pakt dao Ukrajini nalog da mobiliše što veći broj ljudi, ne vodeći računa o pogibiji tih ljudi. Kada su videli da je to došlo dotle, jer Rusi sporo sedlaju konja, ali kada krenu su veoma munjeviti“, izjavio je Škobalj u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY.

Škobalj je naglasio da je sa dovođenjem Sergeja Surovikina na mesto komadanta specijalne vojne operacije važan momenat u ovom sukobu.

„Kvalitetan događaj – revolucionaran, se desio dovođenjem Surovikina na mesto komadanta specijalne vojne operacije. On je uspeo da konsoliduje front i da napravi veoma kvalitetan taktički manevar oko Hersona. Svi su vikali: “Propade Ruska Federacija, izgubila Herson”, a on će se na velika vrata vratiti u Herson. Podloga je bila izuzetno dobra, u skladu sa principima održivog razvoja, ekonomskim, socijalnim i životne sredine“, smatra prof. dr Škobalj.

On je dodao da postoje dva problema, jedan je Ukrajina, a drugi oni koji stoje iza Ukrajine – NATO pakt i SAD.

„Ovde postoje dva problema, jedan je problem Ukrajina, a drugi, koji stoji iza Ukrajine, to je NATO pakt i SAD, jer sam NATO pakt bez SAD ne znači ništa. Moje mišljenje je da će oni u ovom domenu, na Bahmutu, Avdejevki, Soledaru, Ugljedaru naneti im ogromne gubitke. Na osnovu izveštaja Mekgregora i Jakova Kedmija i drugih analitičara, pretpostavka je da je do sada stradalo od 180.000 do 230.000 ukrajinskih vojnika, gde ima i veliki broj plaćenika iz Rumunije, Poljske, Engleske, SAD, a broj ranjenika uvek bude dva puta veći. To su kolosalne cifre. Dolaskom čuvenog Valerija Gerasimova, koji je u rangu Kutuzova, to je sve izorganizovano, i ta operacija ide po toku, polako, melje se protivnik kilometar po kilometar, sa ogromnim gubitcima. Znači, ko uništi živu silu njemu ide teritorija. Međutim oni vode dobro i ostalu politiku, a to je pitanje hrane i pitanje energenata i uspeli su u ovom domenu da vežu preko dve trećine sveta na svoju stranu. Da se ne lažemo, osovina je Moskva – Peking. Revolucionarni događaj za 50 godina ovog veka je bio strateški sporazum između Ruske Federacije i NR Kine pred Olimpijske igre u Pekingu“, rekao je stručnjak.

ĐURO BILBIJA ZA „AKTUELNOSTI“: „Amerika mazi nacizam gde god može, ona je ČETVRTI RAJH“

Škobalj dodaje da je sledeća na radu bila NR Kina.

„Vidite, sledeća je na redu NR Kina. Po mom skromnom mišljenju i analizama koje sam radio, ona ne može da izdrži taj udar, koliko god ona ekonomski bila jaka, ona vojno nije jaka i Rusi će u datom momentu da im priskoče u pomoć. Ako je bilo i nekih nedostataka u informacionim tehnologijama i čipovima, evo došlo je nekoliko aviona iz Pekinga u Moskvu i rešili su problem raketa. Pa je puštena informacija, kako to CNN i Sky news i ostali šire dezinformacije: “Ostali Rusi bez raketa”. Odjednom je 200 raketa ispaljeno na čvorna mesta elektroenergetskog sistema Ukrajine“, izjavio je prof. dr Škobalj

Profesor je naglasio i da Rusi sada organizuju svoju državu kao i da je napravljen sistem koji garantuje da će Rusija izaći kao pobednik.

„Krajnji važan događaj je da Rusi iznutra organizuju svoju državu. Ovi tajkuni koji su izdali i koji su otišli na Zapad, ovi su im blokirali sve pare. Ostali su ovi koji su videli da je bolje dati 30, 40 odsto na porez nego izgubiti sve pare. Znači ta vlada i taj ruski establišment napravio je sistem, mehanizam koji garantuje da će Rusija izaći iz ovih sukoba kao veliki pobednik, ali NATO pakt neće lako odustati“, zaključio je profesor.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom Youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter